Φτιάχνουμε 2 φύλλα με 2 ποτήρια αλεύρι, 4 κ.σ ελαιόλαδο, 2 κ.σ τσίπουρο η ξύδι, αλάτι και νερό όσα πάρει.
Βράζουμε 1 πακέτο χοντρό μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά μόνο και στη συνέχεια τα σουρώνουμε, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε δυο κουταλιές βούτυρο να λιώσει όσο είναι ζεστά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε 3 αυγά , 1 κούπα γιαούρτι και 2 κούπες γάλα, 1 κούπα ανθρακούχο νερό (σόδα) και προσθέτουμε 300γρ φέτα, 200 γρ κασέρι τριμμένο ,200 γρ ανθότυρο λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Όταν κρυώσουν λίγο τα μακαρόνια αδειάζουμε το μείγμα των αυγών με τα τυριά μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ένα αυγό ,4 κ.σ γάλα λίγο ελαιόλαδο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 38εκ ; και στρώνουμε το ένα φύλλο ραντίζουμε με με μίγμα γάλα, αυγό, ελαιόλαδο και αδειάζουμε τα μακαρόνια να πάει παντού ή γεύση. Γερνάμε το φύλλο πάνω στην γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο μέχρι κάτω.
Αλείφουμε την πίτα με το μείγμα αυγό, γάλα, ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά μέχρι να ψηθεί η πίτα.
Όταν κρυώσει λίγο κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Pellumbesha Lumi