-
Αρχική > Πολιτισμός > Δήμος Νεστορίου : Τίμησε και φέτος την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος με την πεζοπορία στην μοναδικές ομορφιές του Γράμμου  ( Δώρα Κωτσοπούλου – Φωτογραφίες ) 

Δήμος Νεστορίου : Τίμησε και φέτος την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος με την πεζοπορία στην μοναδικές ομορφιές του Γράμμου  ( Δώρα Κωτσοπούλου – Φωτογραφίες ) 

  Με σύνθημα «γνωρίστε το Γράμμο, περπατήστε τον, αγαπήστε τον και προστατέψτε τον από κάθε είδους καταστροφές», πραγματοποιήθηκε χθές με αφορμή την  παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος από το δήμο Νεστορίου στο  πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Γράμμου  η  πεζοπορία,  μέσα στο κατάφυτο βουνό.

Υπέροχες διαδρομές από τον Αυχένα της Κοτύλης, στα Λιβάδια, στο Πάρκο, στο Χάρο, στις μοναδικές λίμνες της περιοχής και πίσω στο χωριό της νέας Κοτύλης.

        Η συγκεκριμένη πεζοπορία, είναι ένας θεσμός, που ξεκίνησε δειλά- δειλά πριν  χρόνια ο ομώνυμος δήμος, με αφορμή τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη ο Γράμμος από την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε ένα μεγάλο αριθμό δασικής περιοχής,με κεντρικό στόχο την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του οικοσυστήματος.

    « Συνεχίζουμε ως δήμος να δίνουμε ουσιαστικό ρόλο στην παγκόσμια μέρα του περιβάλλοντος, με τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν, οι οποίες ξεκίνησαν πριν αρκετά  χρόνια και αφορούσαν  τη συνειδητοποίηση του κόσμου για την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές», δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος,

 διευκρινίζοντας, ότι οι συγκεκριμένες πλέον εκδηλώσεις, αρχίζουν τώρα να αποκτούν ένα ευρύτερο χαρακτήρα γιατί, όπως είπε, μπορεί η μέγιστη καταστροφή να είναι η πυρκαγιά αλλά υπάρχουν και άλλες καταστροφές οι οποίες είναι εξίσου σημαντικές, όπως για παράδειγμα η παράνομη υλοτομία που συμβαίνει μέσα στα δάση μας. Ακόμη, ένα δυσάρεστο επακόλουθο είναι και το γεγονός ότι πολλοί  επισκέπτες εγκαταλείπουν τα σκουπίδια τους δεξιά και αριστερά στο  πανέμορφο δάσος, με αποτέλεσμα να το ρυπαίνουν.

Πέρα απο αυτά  στόχος του δήμου είναι  σε συνεργασία με το υπουργείο περιβάλλοντος στο έκτο απάτητο βουνό της Ελλάδας  να αποφευχθούν επενδύσεις που αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Αξίζει τέλος,να αναφερθεί   ο συγκεκριμένος θεσμός του δήμου Νεστορίου, φέτος πλαισιώθηκε από ένα μεγάλο αριθμό εθελοντών,  ενώ η ημέρα  έκλεισε με εκλεκτή μουσική από τον Δ. Τριανταφυλλίδη και την παρέα του.

         Θάλεια Κώστα

 

Top
Enable Notifications OK No thanks