-
Αρχική > Πολιτισμός > Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος :Η φύση και τα τοπία μας, αυτές τις κρίσιμες ώρες μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πηγή εσόδων για την οικονομία μας (Δώρα Κωτσοπούλου) )

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος :Η φύση και τα τοπία μας, αυτές τις κρίσιμες ώρες μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πηγή εσόδων για την οικονομία μας (Δώρα Κωτσοπούλου) )

Οι Καστοριανοί  αν αυστηρά το διαφυλάξουν, μπορούν να πάρουν πολύτιμο…

«ΦΙΛΙ ΖΩΗΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

Η φύση και τα τοπία μας, αυτές τις κρίσιμες ώρες μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πηγή εσόδων για την οικονομία μας

   Την ώρα που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας στην Καστοριά τις τελευταίες ημέρες γίνεται όλο και πιο έντονη η ανάγκη να βρεθεί επιτέλους ένας δρόμος διαφυγής και σωτηρίας από αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που ζούμε. Ένας δρόμος που θα μας δώσει το «φιλί της ζωής», για να περάσουμε τη δύσκολη αυτή στενωπό.
Τώρα είναι που αναδεικνύεται, περισσότερο από ποτέ άλλοτε και η οικονομική σημασία της διαφύλαξης και της ανάδειξης του περιβάλλοντός μας, που αποτελεί την εικόνα και την βιτρίνα της Καστοριάς.. Μιας περιοχής, που προικίστηκε από τη φύση με ομορφιές, οι οποίες αποτελούν και πρέπει να αποτελέσουν στο μέλλον «μαγνήτη» για χιλιάδες επισκέπτες και να γίνουν σημαντική πηγή εσόδων. Αντί όμως να αξιοποιηθεί σωστά το περιβάλλον, δυστυχώς καθημερινά αποδεικνύεται ότι επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο!

Η προστασία του περιβάλλοντος έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα ζωής των σημερινών και των μελλοντικών γενεών.

 

             Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε ακόμα περισσότερο για το μέλλον του πλανήτη μας.

Η προστασία του περιβάλλοντος έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα ζωής των σημερινών και των μελλοντικών γενεών. Ο άνθρωπος αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό που ζει μέσα στο περιβάλλον, δέχεται ερεθίσματα από αυτό και ανταλλάσσει ύλη και ενέργεια.

Ο Ιπποκράτης είπε ότι «το περιβάλλον ρυθμίζει την υγεία του ανθρώπου». Στη σύγχρονη εποχή ο ρόλος του περιβάλλοντος στη ζωή και την ανάπτυξη των ανθρώπων όχι μόνο δεν απορρίφθηκε, αλλά ενισχύεται από επιστήμες, όπως η βιολογία και η ψυχολογία.

Η προοδευτική συσσώρευση ποικίλων φυσικών και χημικών ρύπων στο περιβάλλον μας έχει καταστροφικές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία. Τρώμε, πίνουμε και αναπνέουμε χιλιάδες τοξικές ουσίες ενώ παράλληλα πυρηνικά ατυχήματα, πειράματα και δοκιμές φορτίζουν το περιβάλλον με απίστευτες ποσότητες ραδιενεργών καταλοίπων.

Ο σεβασμός στη φύση, ο ποιοτικός τουρισμός με έμφαση στο φυσικό πλούτο και πολιτισμό της κάθε περιοχής, τα μονοπάτια και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και παράλληλα η σωστή χρήση της γης και του νερού, μπορούν να αποτελέσουν τμήμα της διεξόδου, τόσο για την περιβαλλοντική, όσο και την οικονομική κρίση. Σε μία δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα και τον καθένα μας προσωπικά, ας βρούμε το δικό μας ιδιαίτερο νόημα αυτής της ημέρας περιβάλλοντος και ας το αφήσουμε να οδηγήσει τα βήματά μας προς ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί φέτος, ούτε η γη μας, ούτε εμείς αντέχουμε άλλες μεγάλες πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks