-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ι. Ν. Αγίου Νικάνορα : Με τις καλύτερες εντυπώσεις γυρίσαν απο την Προσκυνηματική εκδρομή στα μετέωρα (φωτογραφίες )

Ι. Ν. Αγίου Νικάνορα : Με τις καλύτερες εντυπώσεις γυρίσαν απο την Προσκυνηματική εκδρομή στα μετέωρα (φωτογραφίες )

Με τις καλύτερες εντυπώσεις γύρισαν  χθές το απογευμα   συμπολίτες  μας, απο την  μονοήμερη Προσκυνηματική εκδρομή  που  διοργάνωσε  με επιτυχία ο  Ιερος Ναος Αγίου Νικάνορος.

Πρώτος σταθμος  των προσκυνητών  ηταν οι  επισκέψεις   και  οι ξεναγήσεις στον Άγιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη, κτήτορα της μονής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ή Μεγάλο Μετέωρο, ο οποίος ονόμασε έτσι τον «πλατύ λίθο», στον οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1344. Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη, οι πρώτοι αναχωρητές εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 12 αιώνα .

Αφού προσκυνήσαν  και ξεναγήθηκαν  στους χώρους της μονής,  επισκέφτηκαν στη συνέχεια και τη γυναικεία μονή του Αγίου Στεφάνου. Η μονή είναι χτισμένη στο νοτιότερο βράχο των Μετεώρων.

ΟΙ προσκυνητές  δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν  και την Πολη των Τρικάλων Οπου και γευμάτισαν εκεί.

Η Όμορφη αυτή  Προσκυνηματική εκδρομή  του Αγιου Νικάνορα με μπροστάρη τον ταπεινό  ιερωμένο του ναού Πατερα  Ελευθέριο έκλεισε με τον εσπερινό στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Γρεβενών με την  παρουσία  και τις ευλογίες του Μητροπολίτη  Γρεβενών κ. κ. Δαυίδ.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks