-
Αρχική > Πολιτισμός > Καστοριά : Τιμητική εκδήλωση απο την ΕΛΛΑΣ στους απόστρατους αστυνομικούς ( φωτογραφίες )

Καστοριά : Τιμητική εκδήλωση απο την ΕΛΛΑΣ στους απόστρατους αστυνομικούς ( φωτογραφίες )

 ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η πολιτεία θέλοντας να τιμήσει τους απόστρατους και συνταξιούχους της ελληνικής αστυνομίας, πραγματοποίησε την σήμερα  Κυριακή σε όλη τη χώρα εορταστικές εκδηλώσεις. Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ΕΛ.ΑΣ. να τιμήσει το ανθρώπινο δυναμικό, που επί δεκαετίες υπηρέτησε συνειδητά και υπεύθυνα το Αστυνομικό Σώμα και συνέβαλε καθοριστικά στη διαφύλαξη της έννομης τάξης και στην εμπέδωσή  του .

Ειδικότερα, ο εορτασμός αποσκοπεί στο να καταστούν οι απόστρατοι αρωγοί και ουσιαστικοί συμπαραστάτες, δεδομένου ότι διαθέτουν αγάπη για το Σώμα, ισχυρό αστυνομικό φρόνημα, πολυετή γνώση και εμπειρία. Πέρα όμως από αυτά, μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την ηγεσία του σώματος, στην εμπέδωση της θωράκισης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και παράλληλα στην ενδυνάμωση και διατήρηση του άρρηκτου δεσμού μεταξύ των εν ενεργεία και αποστράτων αστυνομικών.

Ξεχωριστή ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό

Όσον αφορά τώρα στις εορταστικές εκδηλώσεις, στο νομό Καστοριάς ξεκίνησαν με τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, με τις ευλογίες του Πατέρα Αναστάσιου,  ακολούθησε δοξολογία και στη συνέχεια έγινε η ανάγνωση της ημερήσιας διάταξης, ενώ η γιορταστική ατμόσφαιρα έκλεισε με δεξίωση στη αίθουσα  των δεξιώσεων της εκκλησίας των Αγίων Πάντων.

Τις ευχές του  και τις ευχαριστίες του έδωσε σε όλους τους απόστρατους  ο διευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριας Νικός Έξαρχος ” Μια γιορτή που δεν έχει απλά τυπικό χαρακτήρα, είναι μια γιορτή που θα καταγραφεί στη συνείδηση όλων των αστυνομικών σαν μια ξεχωριστή ημέρα με  ιδιαίτερο συμβολισμό”

Τέλος, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολιτικοί και πολιτειακοί φορείς του τόπου μας, πολλοί αστυνομικοί, καθώς και πολίτες που ήθελαν να συγχαρούν τους αστυνομικούς για την προσφορά τους στην κοινωνία και στους πολίτες. Δώρα  Κωτσοπούλου

Top
Enable Notifications OK No thanks