ΥΛΙΚΑ
3 ασπράδια αυγών
400 γρ (4 φλιτζάνια) μπισκότα ολικής αλέσεως
100 γρ (1 φλιτζάνι) νιφάδες καρύδας
50 γρ (0,5 φλιτζάνι) αλεσμένα αμύγδαλα 20 γρ (0,1
φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη
20 γρ (0,1 φλιτζάνι) φιστίκια Αιγίνης
80 γρ (0,8 φλιτζάνια)
1 φλ. (1 κουταλιά της σούπας) φυτικό έλαιοΤΡΟΠΟΣ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, προσθέτουμε την καρύδα, την αμύγδαλο σκόνη και τη ζάχαρη άχνη, μετά προσθέτουμε τα ασπράδια και ζυμώνουμε μαζί.
Για μια μεγάλη μπάλα, θα χρειαστείτε 50 γραμμάρια ζύμης και αν θέλετε μικρές μπάλες, θα χρειαστείτε 20 γραμμάρια ζύμης. Πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε το λάδι και μετά βουτάμε κάθε μπαλάκι στη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης.
http://www.light-recipes.top/?p=2692&fbclid=IwAR22DE_34-t9AjhVcVHcnmdM10okJCHPIQ1d-AKHNtyNT6tp3Up_VxI91H8