ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ 200 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΩ (ΝΟΣΤΙΜΟ) ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Συστατικά :
• 4 κούπες πατάτες σε λεπτές φέτες
• 3 κουταλιές βούτυρο
• 3 κουταλιές αλεύρι
• 1 1⁄2 φλιτζάνι γάλα
• 1 κουταλάκι αλάτι
• 1 ταμπλό πιπέρι καγιέν
• 1 φλιτζάνι τριμμένο κοφτό τυρί cheddar
• 1⁄2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί, για να πασπαλίσουμε από πάνω
Οδηγίες :
Σε ένα μικρό τηγάνι με σάλτσα, λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το αλεύρι Ας καθίσουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε όλο το κρύο γάλα, ανακατεύοντας με ένα χτυπημα. Εποχή με αλάτι και καγιέν. Μαγειρέψτε τη σάλτσα χαμηλά μέχρι να λεία και να βράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά με ένα χτύπημα.
Μειώστε τη ζέστη και ανακατεύετε το τυρί. Τοποθετήστε τις μισές από τις φέτες πατάτας σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πιάτο κατσαρόλας με ένα τέταρτο.
Ρίξτε τη μισή σάλτσα τυριού πάνω από πατάτες. Επανάληψη με δεύτερη στρώση πατάτας και σάλτσα τυριού.
Πασπαλίστε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Τοπ με λίγη πάπρικα για χρώμα. Ψήνουμε ακάλυπτο για 1 ώρα περίπου στους 350°F