ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο κάβο του μίξερ 900γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 11/2.φάκελο ξερή μαγιά,1 κ.σ ζάχαρη
αλάτι
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
250 ml γάλα και 200 ml νερό, να είναι και τα δύο χλιαρό.
1 ασπράδι αυγό στην ζύμη και το κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα για το άλειμμα.
Αφήνουμε να φουσκώσει ή ζύμη στο φούρνο που το έχουμε ζεσταθεί στους 40 °βαθμούς 2 λεπτά σκεπάζουμε με μία μεμβράνη, βάζουμε και ένα μπολ με ζεστό νερό, για 30 λεπτά είναι έτοιμο.
Χωρίσουμε την ζύμη στα 8 κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε οβάλ βάζουμε υλικά της αρεσκείας καθενός, με παραγγελία ,(αλείφουμε με κρέμα τυρί, κασέρι τριμμένο, μπέικον, σε κάποια και λουκάνικο, σε κάποια αυγά), αλείφουμε με το κρόκο
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.