-
Αρχική > Τοπικά νέα > Χρονογράφημα του Δημήτρη Ιωαννίδη  ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΑ

Χρονογράφημα του Δημήτρη Ιωαννίδη  ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΑ

Χρονογράφημα ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΑ.
.. Κοντά στο 50% η αποχή, λέει, προχθές! Οι μισοί Έλληνες, δηλαδή, ψήφισαν, οι άλλοι μισοί το πήραν αψήφιστα κι έκατσαν στον καναπέ τους, βλέποντας Ρουκ-Ζουκ στην τηλεόραση. Αυτό το 50-50, βέβαια, το έχουμε συνηθίσει πια. Τον μισό χρόνο φέτος είμαστε μουσκεμένοι, τον άλλο μισό στεγνοί. Καζάν-καζαν, μισό-μισό δηλαδή ακούμε συχνά πως θέλει το Αιγαίο ο γείτονας Ερντογάν, ο ισόβιος πρόεδρος της Τουρκίας. Αυτουνού την πορεία που ζήλεψε ο Μητσοτάκης και θέλει να γίνει ισόβιος πρωθυπουργός! Ήδη την πρώτη οκταετία την εξασφάλισε.
Ο αριθμός οχτώ πάλι, δεν σηματοδοτεί μόνο την γαλάζια οκταετία, αλλά και τον αριθμό των κομμάτων στη Βουλή.
Οκτώ οι πρόεδροι των κομμάτων, πρόεδρος και αντιπρόεδροι της έδρας, πρόεδροι των επιτροπών. Αν ρίξεις χάρτινο βελάκι στη Βουλή ή πρόεδρο θα πετύχεις ή τον υπάλληλο που φέρνει τα νερά! Πάμε στα άλλα της χθεσινής ψηφοφορίας: Δεν είδαμε να μπαίνει στη Βουλή κανένα κόμμα με το όνομα “Γρεβενιώτες”, “Θεσσαλονικιοί” ή “Κοζανίτες”, αλλά είδαμε να μπαίνουν “Σπαρτιάτες”! Και όλοι θορυβήθηκαν. Αν ζούσε τώρα ο Κωνσταντίνος Καβάφης, θα θα μας καθησύχαζε, λέγοντας “Για Λακεδαιμονίους θα μιλάμε τώρα;” Να που για την επόμενη τετραετία θα μιλάμε. Και όχι μόνο.
Θα ψέλνουμε κιόλας. Καθότι το νέο κόμμα “Νίκη” θα έχει μουσικό χαλί στις ομιλίες του προέδρου του απολυτίκια και υμνωδίες.
Κι αν τους επιτραπεί, θυμιάτισμα της αίθουσας του Κοινοβουλίου πριν από κάθε συνεδρίαση. Και, φανταζόμαστε, πως οι βουλευτές του αντί για “παρών”, θα φωνάζουν “αμήν”. Όπως στο facebook. Ως προς τα άλλα αποτελέσματα; Χάσαμε τον Βαρουφάκη που μας είχε απαγορεύσει τις Cayenne και ανασάναμε, αλλά θα έχουμε την ψηλή που είχε απαγορεύσει τους αστυνομικούς της φρουράς να μπαίνουν στις τουαλέτες της Βουλής και τους έστελνε για την ανάγκη τους στα γύρω πευκάκια!
Ο Ανδρουλάκης έμεινε εντός κι επί τ’ αυτά. Ανεξεταστέος! Θα ανδρωθεί πλήρως οσονούπω ή θα κρατήσει το μαγαζί μέχρι να μεγαλώσει κάποιο από τα παιδιά του ΓΑΠ για να συνεχίσει τη Δυναστεία;
Έχουμε και τον Κουτσιουμπα που κρατάει επάξια ανοιχτό το υποκατάστημα, ενώ έχουν κλείσει τα κεντρικά (το έχει πει ο Λαζόπουλος).
Εγγύηση, λοιπόν, για τους Έλληνες το χθεσινό αποτέλεσμα.
Θα συνεχίσουν τα επιδόματα, ευλογημένα από τον Νατσιό και νομικά τεκμηριωμένα από την Ζωή, θα προσέχουμε κάπως καλύτερα τα τραίνα να μη λειτουργούν σαν συγκρουόμενα στα πανηγύρια και θα διατάξουμε τον στρατηγό άνεμο να μην τροφοδοτεί τις φωτιές. Πάντως, για όλα τα παραπάνω, δεν είχαμε ούτε τριήμερο πένθος ούτε τριήμερο γλέντι!!! Κι όλα αυτά πριν αρχίσουν οι αυτοδιοικητικοί το δικό τους πανηγύρι. Στο οποίο θα εμπλακούμε όλοι, καθώς χρειάζονται στρατιές υποψηφίων συμβούλων για τα ψηφοδέλτια. Θα συναντιόμαστε στο δρόμο και θα ρωτάμε: Τίνος είσαι συ;
\(Στην φωτογραφία η Ελλάδα όπως θα την ζωγραφίζαμε, αν μας το ζητούσαν σήμερα) Δ.Ι.
Top
Enable Notifications OK No thanks