Ανακάτεψα μια ζύμη 300 ml χλιαρό νερό, 1 ξερή μαγιά ή μισό κύβο φρέσκια μαγιά, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και περίπου 500 γρ αλεύρι. Χωρίς να το αφήσω να φουσκώσει
χώρισα τη ζύμη σε 6 ίσες μπάλες και τυλίγω το καθένα σε λεπτή κρούστα, την οποία χώρισα στη μέση. Οπότε από τη μία κρούστα βγάζω 2 μπουρεκάκια. Ραντίζω λάδι και τυρί, τυλίγω κάθε μέρος σε ρολό χρησιμοποιώντας μια πετσέτα και στη συνέχεια τυλίγω σε σαλιγκάρι. Αραδιασμένα στο ταψί, με χαρτί ψησίματος
τα αφήνω να φουσκώσουν στον πάτο ρεοτάν στους 50 βαθμούς και μετά ψήνω στους 200. Λίγο πριν ετοιμαστούν, τα αλείφω με ένα κομμάτι βούτυρο από πάνω. Έτσι γίνονται τραγανά και αρωματικά.
Η Συνταγή είναι από Dhmhtra Merdzhanova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για φωλιές από τυρί, γαλοπούλα, πιπεριά και ντοματίνια ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Υλικά
1 πακέτο έτοιμο φύλλο για πίτες
1 φλιτζάνι τυρί τύπου γκούντα τριμμένο
1 φλιτζάνι φέτα χαμηλών λιπαρών τριμμένη
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
1 φλιτζάνι γαλοπούλα ψιλοκομμένη
3 αυγά
½ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα, τη γαλοπούλα και την πιπεριά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα. Ανοίγουμε στον πάγκο μας της συσκευασία με το φύλλο και κόβουμε το κάθε φύλλο σε 12 τετράγωνα κομμάτια.
Λαδώνουμε τη φόρμα που φτιάχνουμε τα μάφινς. Παίρνουμε ένα τετράγωνο κομμάτι φύλλου και το τοποθετούμε στο φόρμα ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα πλαϊνά. Δεν μας πειράζει αν περισσεύουν οι άκρες του.
Το γεμίζουμε κατά τα 2/3 με το μίγμα των τυριών που ετοιμάσαμε και από πάνω τοποθετούμε 2-3 κομμάτια από τα ντοματίνια. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.