Αφρατα υπεροχα κουλουρακια με γιαουρτι και αρωμα πορτοκαλιου .Μοσχομυρισε το σπιτι.
Υλικα ολα τα μετραμε με το κεσεδακι:
2 κεσ.γιαουρτι στραγγιστο των 200 γρ.
2 κεσ.ζαχαρη
1 κεσ σπορελαιο
3 αυγα +1 κροκο με λιγο νερο για επαλειψη
3 βανιλιες
Ξυσμα απο 2 πορτοκαλια
2 κ.γ.γεματες μπεικιν
Περιπου 750 -800 .γρ.αλευρι γ.ο.χ.ισως παραπανω ισως λιγοτερο θα το δειτε .
Με το συρμα ανακατευουμε καλα το γιαουρτι ,την ζαχαρη,τα αυγα,το λαδι,τις βανιλιες και το ξυσμα να γινουν μια ωραια κρεμα και τελος το αλευρι σταδιακα με το μπεικιν.Η ζυμη ειναι αφρατη ευπλαστη και κολλα λιγο στα χερια.Δεν βαζουμε αλλο αλευρι.Αφηνουμε λιγο να ξεκουραστει η ζυμη και πλαθουμε λαδονωντας τα χερια σε σχεδια. Κανουμε επαλειψη με τον κροκο διαλυμενο με λιγο νερο.Βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους για 30 με 35 λεπτα μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα.Γινονται αφρατα ,μυρωδατα και πολυ νοστιμα..