-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ραδιοσήμανσης μίας αρκούδας που προσέγγιζε τακτικά το Βαρικό Φλώρινας. (Φωτογραφίες )

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ραδιοσήμανσης μίας αρκούδας που προσέγγιζε τακτικά το Βαρικό Φλώρινας. (Φωτογραφίες )

Η επιχείρηση ξεκίνησε το βράδυ της 20ης Ιουνίου, έπειτα από επαναλαμβανόμενα περιστατικά ζημιών σε κοτέτσια. Το ζώο τελικά συνελήφθη, ραδιοσημάνθηκε και επανεντάχθηκε σε δασική περιοχή μακριά από τον οικισμό σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ, τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας, το Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης και το Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Παρασιτολογίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στην περιοχή υλοποιείται το ευρωπαϊκό έργο LIFE Bear-Smart Corridors, στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, η Καλλιστώ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στόχος του είναι η διασφάλιση της λειτουργικότητας σημαντικών διαδρόμων κίνησης των αρκούδων, των λεγόμενων «διαδρόμων έξυπνης συνύπαρξης».
Διαβάστε περισσότερα 👉 https://www.arcturos.gr/news/arkoudavariko

 

Top
Enable Notifications OK No thanks