-
Αρχική > Ελλάδα > Παραιτήθηκε συγκινημένος ο Αλέξης Τσίπρας –Δεν θα είναι ξανα υποψήφιος

Παραιτήθηκε συγκινημένος ο Αλέξης Τσίπρας –Δεν θα είναι ξανα υποψήφιος

Την παραίτησή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίvωσε συγκινημένος στο Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα προανήγγειλε συνέδριο για εκλογή νέου αρχηγού όπου, όπως είπε, δεν θα είναι υποψήφιος.

Oι δηλώσεις Τσίπρα από το ΖάππειοΟ νέος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αυτόν τον σκοπό υπηρετεί η απόφασή μου. Το εμείς πάνω από το εγώ είναι οδηγός για τις επόμενες διαδικασίες, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Δηλώνω περήφανος για όσα πετύχαμε», σημείωσε ο ίδιος και υπογράμμισε:  «Είχα την τύχη και την τιμή για την οποία χρωστάω ευγνωμοσύνη στους συντρόφους μου να είμαι ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός. Ένα μικρό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κορμός της δημοκρατικής παράταξης. Αυτό αφορά πρώτα εμένα που ήμουν επικεφαλής στον ιστορικό κύκλο που κλείνει. Παρέλαβα σε ηλικία 34 ετών ένα μικρό κόμμα της αριστεράς. Το ταξίδι που κάναμε μαζί ήτταν επικίνδυνο ορισμένες φορές αλλά συναρπαστικό. Προσθέτω σε όλα αυτά την ανάγκη να εφεύρουμε νέο ΣΥΡΙΖΑ που με σεμνότητα και ανοιχτά μάτια να διαβάσει τα νέα ρεύματα της κοινωνίας και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτών που θέλει να εκπροσωπεί».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στους συντρόφους του ότι υποβάλλει την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος προκειμένου προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 11.30 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παραστεί στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και να ανακοινώσει στα μέλη του κόμματός του τις προθέσεις του.

Επίσης, είχε γίνει γνωστό ότι θα έκανε δηλώσεις στο Ζάππειο στις 12.30. Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι όμως πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι παραιτείται.

https://www.aftodioikisi.gr/politiki/paraitithike-sygkinimenos-o-alexis-tsipras-den-tha-einai-xana-ypopsifios/

 

Top
Enable Notifications OK No thanks