-
Αρχική > Τοπικά νέα > ΠΕ Καστοριας 8  απινιδωτές δόθηκαν σήμερα σε υπηρεσίες της περιοχής μας (φωτογραφίες Βίντεο )

ΠΕ Καστοριας 8  απινιδωτές δόθηκαν σήμερα σε υπηρεσίες της περιοχής μας (φωτογραφίες Βίντεο )

8  απινιδωτές δόθηκαν σήμερα απο την αντιπεριφερειάρχη Καστοριας  Δέσποινα Κοζατσάνη και τον αντιπεριφερειάρχη υγείας Κ Μαργαρίτη, παρουσία της προέδρου της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Καλι Κυριακίδου και των 8  υπηρεσιών  της περιοχής μας, στα γραφεία της ΠΕ Καστοριας.

Τους απινιδωτες  τους προέφερε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της.

Ο περιφερειάρχης κ Γιώργος  Κασαπίδης  θεωρεί άκρως απαραίτητη την ύπαρξη απινιδωτών  διότι αποτελούν το πλέον χρήσιμο όργανο για την άμεση και σωτήρια αντιμετώπιση καρδιακών επεισοδίων τόσο για τους μόνιμους κατοίκους οσο και για τους  επισκέπτες τους.

Αξίζει να αναφερθεί οτι το επόμενο διάστημα θα δοθούν για την περιοχή μας άλλοι 20 απινυδωτές .Η δαπάνη προμήθειας των απινιδωτών   καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Στην τοποθέτηση τους οι αντιπεριφερειάρχες και η πρόεδρος κ,Κυραικύδου τόνισαν το πόσο σημαντική είναι οι απινιδωτες καθώς θα συνδράμουν στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας, μέσα από την προώθηση συνεργειών με όλους τους φορείς.

Οι Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές είναι απλές συσκευές, η χρήση των οποίων είναι δυνατή και από μη ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό, και οι οποίες εξασφαλίζουν πολύτιμο χρόνο, μέχρι τη διακομιδή του ασθενούς στο Νοσοκομείο. Η τοποθέτηση τους αποδεδειγμένα σώζει ζωές.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks