-
Αρχική > Απόψεις > Έλα, με λαμβάνει η Γράμμουστα? Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Έλα, με λαμβάνει η Γράμμουστα? Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

• Αποτελεί κοινό μυστικό ότι Γράμμος και κινητή τηλεφωνία δύσκολα συνεργάζονται.

• Μέσα στην οροσειρά υπάρχουν ένα σωρό τυφλά σημεία στα οποία το σήμα των Εταιριών δεν βρίσκει πρόσβαση. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα οι τυφλές αυτές περιοχές καλύπτουν και ολόκληρους οικισμούς. Για παράδειγμα το πλέον απομακρυσμένο προς την μεθόριο χωριό της Γράμμουστας.

• Η περιφέρεια, αλλά και ο Δήμος Νεστορίου, στο παρελθόν έχουν υποβάλλει αλλεπάλληλα διαβήματα προς τις Εταιρίες προκειμένου αυτές να ενδιαφερθούν και να επιλύσουν το πρόβλημα με μια σταδιακή εξάπλωση του δικτύου τους. Για ένα μεγάλο διάστημα δεν σημειωνόταν η παραμικρή ανταπόκριση. Έως ότου, πρόσφατα, έφτασαν μερικά πολύ καλά νέα από την εταιρία Cosmote

. • Η συγκεκριμένη Εταιρία προφανώς και είδε τα στοιχεία από την ραγδαία αύξηση επισκεψιμότητας που παρατηρείται στην περιοχή και αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό της. Ξεκίνησε μελέτη τοποθέτησης αναμεταδότη στην θέση ‘Ραφίλα’ του όρους Φαρμάκη, μερικές εκατοντάδες μέτρα υψηλότερα του οικισμού της Γράμμουστας, πάνω σχεδόν στην ανασχεδιαζόμενη οδό συνένωσης της με την Αετομηλίτσα. Με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα το πρόβλημα θα επιλυθεί οριστικά. Και η Γράμμουστα θα συνδεθεί με το εθνικό δίκτυο ασύρματης τηλεπικοινωνίας και η Αετομηλίτσα θα ωφεληθεί αλλά και οι ορειβάτες και οροπόροι θα αποκτήσουν μια φερέγγυα επαφή με τον έξω κόσμο.

• Η κεραία αυτή, έχει ήδη λάβει προέγκριση εγκατάστασης από την διεύθυνση δασών Καστοριάς. Συμφωνα με την Εταιρία, η αρχική της λειτουργία θα υποστηριχθεί από ένα σύστημα συμβατικών μπαταριών αλλά κάπου εδώ παρενέβη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία, σε δεύτερη φάση, δεσμεύτηκε να την εφοδιάσει με μια σύγχρονη μπαταρία υδρογόνου. Πράγμα που σημαίνει πως η νέα τεχνολογία βρήκε επιτέλους τον δρόμο της και σε μια από τις πλέον απομακρυσμένες, όμορφες και παρθένες περιοχές της πατρίδας μας!

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks