-
Αρχική > Συνταγές > Μακαρονάδα φούρνου

Μακαρονάδα φούρνου

Επιθυμία της κόρης στις γιορτές τα τρουφάκια με ρόδι, επιθυμία του γιου, μακαρονάδα φούρνου. Μακαρονάδα φούρνου;  Ό,τι θελει το παιδί!

Για πιο έξτρα απόλαυση, προσθέστε περισσότερο τυρί μέσα στα ζυμαρικά και όχι μόνο από πάνω. Εμείς, απλά συγκρατηθήκαμε… 🙂

Μακαρονάδα φούρνου

Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ (5-6 μερίδες)

½ κιλό πένες ή σπαγκέτι ή ό,τι άλλο θέλετε

10 φέτες μπέικον (έβαλα καπνιστό)

8-10 φέτες τυρί που λιώνει (ένταμ, γκούντα, κασέρι κλπ)

1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες ή φρέσκα

1 μέτρια ώριμη ντομάτα ή μισή κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα

αλάτι

πιπέρι

μια πρέζα κανέλλα

λίγο σκόρδο σκόνη ή φρέσκο

λίγο μαϊντανό αποξηραμένο ή φρέσκο

1 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Όση ώρα κάνει το νερό και τα μακαρόνια να βράσουν, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.

Σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον χοντροκομμένο για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια αφού τα σουρώσουμε και τα ξεβγάλουμε με νερό.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά. Στο τέλος, πρόσθεσα μια κουταλιά ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σε πυρέξ,

Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Καλύπτουμε με φέτες τυρί. Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να βάλετε και τριμμένο τυρί μέσα στα ζυμαρικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για δέκα λεπτά, ίσα να λιώσουν τα τυριά.

Σερβίρουμε ζεστή!

Καλή εβδομάδα!

Top
Enable Notifications OK No thanks