-
Αρχική > Ελλάδα > Τούμπα όλα: Επιτέλους λάμπει η αλήθεια, ελεύθερος ο πάτερ Αντώνιος – Ανατροπή & λύτρωση για τον ιδρυτή της Κιβωτού

Τούμπα όλα: Επιτέλους λάμπει η αλήθεια, ελεύθερος ο πάτερ Αντώνιος – Ανατροπή & λύτρωση για τον ιδρυτή της Κιβωτού

 Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Ο κληρικός, τον οποίο κατήγγειλαν ένας 15χρονος τρόφιμος σε δομές του ΜΚΟ και ένας 19χρονος πρώην τρόφιμος, παρέδωσε στην ανακρίτρια της υπόθεσης πολυσέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις του, ενώ η απολογία του και η όλη διαδικασία διήρκεσε περισσότερες από οκτώ ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια τις προηγούμενες ημέρες εξέτασε στο πλαίσιο της ανάκρισης περίπου 20 πρόσωπα που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο ως μάρτυρες υπεράσπισης του.

Μετά την πολύωρη απολογία του κληρικού, η οποία ακολούθησε την κατάθεση πολυσέλιδου υπομνήματος με τις θέσεις του, στην δικαστική λειτουργό κατέθεσε και η σύζυγος του και επί χρόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο ιερωμένος όχι μόνο αρνήθηκε την κατηγορία, αλλά φέρεται να είπε πως δεν είναι αξιόπιστοι οι δύο καταγγέλλοντες.

Για τον ανήλικο, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως άλλαξε την κατάθεση του ενώπιον της δικαστικής λειτουργού. Παράλληλα, για τον 19χρονο, ο πατέρας Αντώνιος φαίνεται να υποστηρίζει ότι ενδεχομένως είχε ανταλλάγματα για να στραφεί εναντίον του.

Η υπεράσπιση του κληρικού φαίνεται να περιλαμβάνει στο οπλοστάσιο της βίντεο που προσκόμισε στην δικαστική λειτουργό, από το οποίο, όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, προκύπτει ότι την ημέρα του καταγγελλόμενου περιστατικού ασέλγειας, το φερόμενο ως θύμα και ο κληρικός δεν βρίσκονταν στο ίδιο σημείο.

Ο πατέρας Αντώνιος επικαλείται τουλάχιστον πέντε φιλοξενούμενους σε δομές της Κιβωτού οι οποίοι έχουν καταθέσει πως τους προσέγγισε ο 19χρονος με σκοπό να τους ζητήσει να καταγγείλουν τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κληρικός ρωτήθηκε από την ανακρίτρια για τον λόγο για τον οποίο θεωρεί ότι ο 19χρονος «έστησε σκευωρία» σε βάρος του. Ο κατηγορούμενος αναφερόμενος σε «παραβατική συμπεριφορά» του φερόμενου ως θύματος, φαίνεται να επικαλείται φωτογραφικό υλικό από το οποίο, όπως ισχυρίζεται ο κληρικός, προκύπτει «πολυτελής ζωή» του 19χρονου μετά την καταγγελία.

«Είναι ξεκάθαρα αθώος» λένε οι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου.

«Μετά από μια εξαντλητική ανάκριση μπορούμε να σας πούμε πως πράγματι υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο. Επιβλήθηκαν η συνήθεις περιοριστικοί όροι που σημαίνει πρακτικών απαξίωση του πραγματικού υλικού της υπόθεσης.

Κάποιοι ταγοί της εκκλησίας, κάποιο εξ ημών δυστυχώς και μια πολιτικός ακύρωσαν ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο χωρίς να υπάρχει το αντίστοιχο υπόβαθρο βασιμότητας των γεγονότων που είδαν το φως της δημοσιότητας», τόνισαν οι δικηγόροι του πατέρα Αντωνίου που ανέφεραν πως ελπίζουν πως θα βγει το απαλλακτικό βούλευμα και πως αποδεικνύεται ξεκάθαρα πως είναι αθώος.

 

https://www.enimerotiko.gr/

Top
Enable Notifications OK No thanks