-
Αρχική > Πολιτισμός > Ερανική επιτροπή του Αγίου Νικάνορα : Μεγάλη επιτυχία ειχαν οι διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις (φωτογραφίες )

Ερανική επιτροπή του Αγίου Νικάνορα : Μεγάλη επιτυχία ειχαν οι διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις (φωτογραφίες )

       Δώρα Κωτσοπούλου  

   Μια όμορφη πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο  στον κόμβο της Χλόης η Ερανική Επιτροπή του Αγίου Νικάνορος.

Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν η συγκέντρωση κάποιων χρημάτων για την αποπεράτωση του ναού, αλλά και η  κάλυψη αναγκών των ευπαθών ομάδων της περιοχής  μας . 

Είναι μια ομαδική προσπάθεια

Η ερανική επιτροπή  ένωσε τις δυνάμεις  της με το σωματείο δράση και προσφορά υλοποιώντας με προσωπική εργασία και εθελοντική προσφορά δράσεις που στόχο έχουν να στηρίξουν τους συνανθρώπους μας που  έχουν προβλήματα.

 «Η  οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα μέγιστα», δήλωσε  ο ιερέας του ναού, Πατέρας Ελευθέριος Συτιλίδης, ο οποίος με την ταπεινότητα που τον διακρίνει  καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την αποπεράτωση του ναού που  αποτελεί κόσμημα για την περιοχή,  αλλά και για όλο τον ακριτικό μας νομό,  προσθέτοντας, « ότι «δεν είμαστε εδώ για να αντικαταστήσουμε το κεντρικό κράτος αλλά για να στείλουμε ένα μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης».


Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι κάθε χρόνο τα μέλη της επιτροπής του Αγίου Νικάνορα  διοργανώνουν  πολιτιστικές εκδηλώσεις στον κόμβο της Χλόης. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται εις ανάμνηση των θυρανοιξείων που είχαν πραγματοποιηθεί το 1999.

«Είναι μια ομαδική προσπάθεια από τους ανθρώπους της ερανικής επιτροπής του Αγίου Νικάνορα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του κόσμου, αλλά και του ιερού ναού» εξήγησε ο πατέρας Ελευθέριος, ευχαριστώντας παράλληλα τον κόσμο που στηρίζει αυτές τις ενέργειες.

Αξίζει  να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι γυναίκες της ερανικής επιτροπής και του φιλόπτωχου ταμείου, στον ίδιο χώρο τοποθέτησαν έναν  πάγκο με διάφορα γλυκά που παρασκευάζουν οι ίδιες και βέβαια τα έσοδα θα διατεθούν για τον  ιερό ναό.

Ωστόσο ο αγώνας για να καλυφθούν οι πολύ μεγάλες υποχρεώσεις που υπάρχουν είναι καθημερινός και επίπονος

Οι υπεύθυνοι της ερανικής επιτροπής αναζητούν συνεχώς νέες πηγές εσόδων, τόσο  για την αποπεράτωση του ναού ,όσο και για τις  αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks