-
Αρχική > Πολιτισμός > Πλημμύρισε απο κόσμο η Καστοριά: Πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 4 μεγάλες εκδηλώσεις στην περιοχή μας ( Δώρα Κωτσοπούλου) 

Πλημμύρισε απο κόσμο η Καστοριά: Πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 4 μεγάλες εκδηλώσεις στην περιοχή μας ( Δώρα Κωτσοπούλου) 

Στο επίκεντρο τεσσάρων  μεγάλων εκδηλώσεων με παρουσία πλήθος κόσμου βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η Πολη της λίμνης η καστορια , δίνοντας έτσι  μια τονωτική ένεση στην ψυχορραγούσα οικονομία της περιοχής μας.

Ο τουρισμός , ο πολιτισμός και ο αθλητισμός πλέον είναι τρία  μεγάλα όπλα και εργαλεία του τόπου μας για μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια.  

Είναι αλληλένδετα στοιχεία  και πολύ σωστά έχουν χαρακτηριστεί ως κινητήριος δύναμη και μοχλός για την ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου .

Η βυζαντινή Καστοριά, ως υπαίθριο μουσείο πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να καταστεί τουριστικός πόλος έλξης στη Δυτική Μακεδονία  (φυσική ομορφιά, υδάτινο στοιχείο , εύκολη πρόσβαση πλέον με την Εγνατία, πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, υποδομές για φιλοξενία κα.) . Ειλικρινά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους προορισμούς.

Πέρα από αυτό εχει γίνει δουλειά στο τομέα των υποδομών, με τις αποκαταστάσεις και τις ανακαινίσεις μνημείων, μουσείων ευρωπαϊκών προδιαγραφών φιλικών στον επισκέπτη αλλά και από άλλους φορείς, συλλόγους και  η κατάσταση  συνεπώς  βελτιώνεται διαρκώς, σε συνδυασμό πάντα με υψηλές  παρεχόμενες υπηρεσίες για  την καλύτερη  εξυπηρέτηση των επισκεπτών, διότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις και καλά κάνει.

15η ΠΑΝ.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Καστοριά 15η Πανελλήνια συνάντηση ανάπτυξης κωπηλασίας: Γέμισε ζωντάνια και ζωή από τους νεαρούς κωπηλάτες και κωπηλάτριες .

Η εκδήλωση  έλαβε χώρα την  Κυριακή 2 Ιουλίου,  στο παρκινγκ τη αντιπερειφερειας με . Συνδιοργανωτές  την Αντιπεριφέρεια και τον Δήμο Καστοριάς..

Μια ακόμα λοιπόν γιορτή του αθλητισμού πραγματοποιήθηκε  στην Καστοριά, με την πόλη να έχει γεμίσει ζωντάνια και ζωή από τους νεαρούς κωπηλάτες και κωπηλάτριες.

Καστοριά  : Αρωμα αυτοκινήτων μιας άλλης εποχής στο πάρκινγκ της αντιπεριφέρειας

Η πρώτη Έκθεση Κλασικών Οχημάτων στην πόλη της Καστοριάς είναι γεγονός! Πρόκειται για ένα μονοήμερο event πλάι στη λίμνη σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, το χώρο στάθμευσης της Αντιπεριφέρειας.

Οι επισκέπτες ειχαν  την ευκαιρία να θαυμάσουν περισσότερα από εξήντα  κλασικά οχήματα με δύο και τέσσερις τροχούς, παρατεταγμένα σε χρονολογική σειρά, υπό τον ήχο της μουσικής που πιθανότατα άκουγαν οι σχεδιαστές τους.

Άργος Ορεστικό: Γέμισε με  Φίλους  μοτοσυκλέτας  1 & 2 /7 το νέο πάρκο!!

Για ακόμη μια χρονιά διοργανώθηκε στο νέο πάρκο μια εκδήλωση με τόση αγάπη για έναν τόσο ιερό σκοπό!  Κάθε χρόνο μακάρι να “αγκαλιάζει” ο κόσμος αυτή  την προσπάθεια!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Σκραμπλ  που διεξήχθη στην πόλη  στις 1και 2 Ιουλίου 2023.

Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή από φανατικούς παίκτες από όλη την Ελλάδα,  πραγματοποιήθηκε  το Σάββατοκυριακο 1 – 2 Ιουλίου,  το πανελλήνιο πρωτάθλημα τουρνουά Σκραμπλ  που διεξήχθη στην πόλη   1και 2 Ιουλίου 20231 – 2 Ιουλίου, το οποίο διεξήχθη  στη λέσχη αξιωματικών Καστοριάς.

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks