-
Αρχική > Διεθνή > Αργεντινή: 13χρονος δολοφόνησε τον 14χρονο κολλητό του – Τα ψέματα και η ομολογία

Αργεντινή: 13χρονος δολοφόνησε τον 14χρονο κολλητό του – Τα ψέματα και η ομολογία

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως στην Αργεντινή ένα 13χρονο αγόρι συνελήφθη, αφού φέρεται να ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον 14χρονο καλύτερό του φίλο, ξυλοκοπώντας τον μέχρι θανάτου, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού τους διαλείμματος στο σχολείο.

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τα δύο αγόρια να περπατάνε το ένα δίπλα στο άλλο, αμέσως μετά ο 13χρονος βγήκε από το σπίτι στο οποίο είχαν μπει μαζί και επέστρεψε στο σχολείο στο οποίο φοιτούσαν και οι δύο.

Τα ψέματα και η ομολογία του 13χρονου

Ο 13χρονος επί δύο μέρες έλεγε ψέματα στις αρχές αναφορικά με το πού μπορεί να βρίσκεται ο Χοακίν, την ώρα που η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό του θύματος. Τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση, ένας γείτονας που έψαχνε με συγγενείς του Χοακίν έλεγξε το εγκαταλελειμμένο σπίτι και ανακάλυψε το πτώμα.

«Περπατούσαμε με δύο ξαδέρφια του όταν μπήκαμε στο σπίτι. Μόλις περάσαμε την είσοδο είδαμε το πτώμα. Τα ξαδέλφια του άρχισαν να ουρλιάζουν. Ήταν σαν ταινία τρόμου. Είδα το πτώμα και δεν μπορούσα να το πιστέψω» είπε ο γείτονας.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι ο Χοακίν είχε δεχθεί τουλάχιστον 10 χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία ήταν τόσο βίαια που πιθανότατα σκοτώθηκε ακαριαία. Αφού ανακαλύφθηκε το σώμα του άτυχου 14χρονου, ο 13χρονος φέρεται να ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει ασαφές.

«Δεν το καταλαβαίνω. Δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου. Θέλω να μάθω γιατί το έκανε αλλά δεν έχω απαντήσεις» είπε ο πατέρας του 14χρονου Χοακίν με την σύζυγό του και μητέρα του παιδιού να εκτιμά ότι ο δράστης πιθανότατα ήταν ερωτευμένος με τον γιο της και είχε συνεργό. Ο Χοακίν θάφτηκε την Δευτέρα, όμως οι αρχές προχώρησαν σε εκταφή μία μέρα αργότερα για να συνεχίσουν την έρευνά τους.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks