-
Αρχική > Συνταγές > ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ

Συστατικά:
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
250 ml γάλα
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
20 γρ. βούτυρο λιωμένο
Προετοιμασία:
1. Ξεκινάμε την προετοιμασία των κρέπας μας, για αυτό, σε δοχείο προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, τη ζάχαρη και με τη βοήθεια κάποιων βέργων, χτυπάμε μέχρι να δούμε ότι έχει ενσωματωθεί σωστά το αλάτι και η ζάχαρη, μετά προσθέτουμε 100 ml. των 250 ml. του γάλακτος και ανακατεύουμε.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά, μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ενσωματώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 20 λεπτά.
3. Βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, απλώνουμε λίγο βούτυρο και προσθέτουμε λίγο από το μείγμα μας (μισή κουτάλα σούπας για μέγεθος ταψιού σαν αυτό που φαίνεται στο βίντεο) δίνουμε κυκλικές κινήσεις στο τηγάνι Όπως σας δείχνω στο βίντεο, ώστε να η ζύμη καλύπτει όλη τη βάση, αφήστε την να ψηθεί 1μιση λεπτό ή μέχρι να δείτε ότι το πάνω μέρος της κρέπας δεν είναι πλέον υγρό, αναποδογυρίστε και μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμη (επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η ζύμη για τις κρέπες πάνω).
4. Σερβίρουμε σε πιάτο, γεμίζουμε με ότι μας αρέσει περισσότερο και απολαμβάνουμε αυτές τις νόστιμες κρέπες!! επωφεληθείτε!!
Top
Enable Notifications OK No thanks