-
Αρχική > Τοπικά νέα > Καστοριά: Συνέλευση πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων από ολη την Ελλάδα 11 – 14 Ιουλίου 

Καστοριά: Συνέλευση πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων από ολη την Ελλάδα 11 – 14 Ιουλίου 

Μια μεγάλη διοργάνωση  πραγματοποιείται στην περιοχή μας  στις 11 με 14 Ιουλίου,  η  συνέλευση πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων από όλη την Ελλάδα ,  που διοργανώνει στην Καστοριά το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας θα φιλοξενήσει την επόμενη Σύνοδο Πρυτάνεων – Θα γίνει στην Καστοριά, 11-14 Ιουλίου

 

Στην πολύ τιμητική θέση ώστε να διοργανώσει την επόμενη Σύνοδο Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων της χώρας, βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η σύνοδος θα γίνει το χρονικό διάστημα από 11 έως και 14 Ιουλίου και θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Καστοριάς, με χώρο διοργάνωσης το Ξενοδοχείο Limneon.

 

Στην περιοχή θα βρεθούν, μάλιστα, το εν λόγω χρονικό διάστημα, πάνω από 200 άτομα, για τις ανάγκες της Συνόδου. Πρόκειται για τους 24 Πρυτάνεις Πανεπιστημίων, καθώς και τους αντιπρυτάνεις (από 4 το κάθε ίδρυμα), αλλά και το συνοδό προσωπικό. Όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, μάλιστα, γίνονται συναντήσεις και επαφές με φορείς της πόλης από υπηρεσιακά στελέχη που έχουν επιφορτιστεί με τη διοργάνωση, ώστε όλα να είναι έτοιμα και όπως πρέπει.

Να τονιστεί πως η Σύνοδος Πρυτάνεων διοργανώνεται 3 φορές το χρόνο και η τελευταία είχε γίνει τον Μάρτιο στην Κέρκυρα. Κάθε φορά διοργανώνεται από τα Πανεπιστήμια που απαρτίζουν το προεδρείο της Συνόδου. Αυτή την περίοδο και την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά (ως τις 31 Αυγούστου), προεδρεύων είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη. Ο ίδιος τόνισε στον «Π» ότι είναι «πολύ τιμητικό ότι επιλέχθηκε το Πανεπιστήμιο να μπει στο προεδρείο», συμπληρώνοντας πως το ίδρυμα θα έχει για το λόγο αυτό και τη διοργάνωση της Συνόδου, η οποία μάλιστα έρχεται για πρώτη φορά στη Δ. Μακεδονία.

 

Το ίδρυμα φροντίζει για τα της διοργάνωσης της συνόδου, κάνει επαφές με τοπικούς φορείς που θα συνδράμουν στη διοργάνωση, και οικονομικά, με τις επαφές να συνεχίζονται και για την εξεύρεση υποστηρικτών της πολύ τιμητικής αυτής διοργάνωσης.

 

Να σημειωθεί πως η σύνοδος θα γίνει λίγες ημέρες μόνο μετά την ημερομηνία όπου εκτιμάται ότι θα στηθούν οι δεύτερες κάλπες των εκλογών, αν τελικά αυτές χρειαστούν, οπότε ένα ερωτηματικό για την ακαδημαϊκή κοινότητα είναι ο υπουργός Παιδείας ποιας κυβέρνησης θα την εκπροσωπήσει στις εν λόγω εργασίες.

https://e-ptolemeos.gr/to-panepistimio-d-makedonias-tha-filoksenisei-tin-epomeni-synodo-prytaneon-tha-ginei-stin-kastoria-11-14-iouliou

 

Top
Enable Notifications OK No thanks