-
Αρχική > Συνταγές > ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ 2,9 ΚΙΛΑ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ, ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΠΕΤΣΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ 2,9 ΚΙΛΑ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ, ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΠΕΤΣΑ

Μπούτι χοιρινό 2,9 κιλά, με το δέρμα
αλάτι πιπέρι, πάπρικα, σκόνη σκόρδο, ρας ελ χανούντ, σκόνη μουστάρδα
1 κλαδάκι δενδρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
λαδόκολλες, αλουμινόχαρτο
Από το βράδυ αλείφουμε το μπούτι με όλα τα μπαχαρικά, και το βάζουμε στο ψυγείο.
Την άλλη ημέρα αφήνουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στρώνουμε τις λαδόκολλές και τοποθετούμε το δενδρολίβανο, τις σκελίδες σκόρδου και επάνω τοποθετούμε το κρέας, με το δέρμα στην επάνω πλευρά.
Τυλίγουμε καλά με τις λαδόκολλες και κατόπιν σφικτά με αλουμινόχαρτο.
Σε ταψί τοποθετούμε σχάρα και πάνω της το κρέας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά. Μετά συνεχίζουμε στους 120 βαθμούς για 3 ώρες.
Ξεσκεπάζουμε το κρέας, το αλείφουμε με τα υγρά που έχει η λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά στους 250 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει το δέρμα και να γίνει τραγανό.
Βάζουμε το κρέας σε σχάρα γιατί έχουμε πολύωρο ψήσιμο και η πλευρά που ακουμπά στο ταψί θα καεί πιο γρήγορα.
Το δενδρολίβανο το βάζουμε όχι μόνο για γεύση, αλλά άν έχει οσμή το χοιρινό την εξαλείφει.
Το ρας ελ χανουντ είναι μείγμα μπαχαρικών της ανατολής, είναι καυτερό, μυρωδικό και σημαίνει το καλύτερο του μαγαζιού.

Τασος Ζευγ

Top
Enable Notifications OK No thanks