-
Αρχική > Τοπικά νέα > Καστοριά :  Τουρισμός – γεωργία – κτηνοτροφία ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ! (Ρίτσα Ζήση )

Καστοριά :  Τουρισμός – γεωργία – κτηνοτροφία ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ! (Ρίτσα Ζήση )

– Οι  μοναδικοί  Τομείς   στην περιοχή μας που εάν ουσιαστικά, στηριχθούν από την πολιτεία  θα μπορέσει να σταθεί όρθια 

Ανελέητα έχει χτυπήσει η οικονομική κρίση και η παρατεταμένη ύφεση τον ακριτικό μας νομό , κάτι που μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει βλέποντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να… σέρνονται – εάν ακόμη δεν έχουν βάλει λουκέτο – και τις ελάχιστες βιοτεχνίες γουναρικών  που έχουν απομείνει να περνούν πολύ δύσκολες μέρες, προσπαθώντας να επιβιώσουν μέσα σ’ ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον! λόγω του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου που επηρεάζει άμεσα την περιοχή μας.  
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η ανεργία στην περιοχή μας έχει χτυπήσει προ πολλού «κόκκινο» και οι νέοι αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς, για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην!
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα της απαισιοδοξίας λοιπόν, η μόνη διέξοδος, τα μοναδικα «οχυρά» που παραμένουν  ακόμη όρθια και μπορεί να αποτελέσουν  σωσίβιο για την ΠΕ Καστοριάς  είναι η Τουρισμός  η γεωργία  και η κτηνοτροφία.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει εγκαίρως και με ουσιαστικές παρεμβάσεις να στηριχθεί από την Πολιτεία, δίνοντας προτεραιότητα σ’  αυτοίς τους κλάδους οι  οποίοι έχουν  όλες τις προϋποθέσεις, ειδικά στην περιοχή μας, να αποτελέσουν  σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας.

Επιτέλους ας ολοκληρωθεί και το φράγμα Νεστορίου το οποίο θυμίζει το γεφύρι της Αρτας , ενα σημαντικό και αναπτυξιακό έργο για την περιοχή μας

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks