-
Αρχική > Διεθνή > Εταιρεία στην Ιαπωνία ζήτησε συγγνώμη επειδή ένας υπάλληλος έλειψε για φαγητό 72 λεπτά σε 7 μήνες

Εταιρεία στην Ιαπωνία ζήτησε συγγνώμη επειδή ένας υπάλληλος έλειψε για φαγητό 72 λεπτά σε 7 μήνες

Συγγνώμη από τους πελάτες της και μάλιστα από τηλεοράσεως ζήτησε μια ιαπωνική εταιρεία ύδρευσης γιατί ένας υπάλληλός της πιάστηκε να λείπει για μικροδιαστήματα από το γραφείο του, έτσι ώστε να κάνει διάλειμμα για φαγητό!

Ο 64χρονος υπάλληλος της Kobe City Waterworks Bureau έλειψε συνολικά 72 λεπτά σε διάστημα 7 μηνών (!) από το γραφείο του σε προάστιο της Οσάκα, αλλά τα αφεντικά του έκριναν πως κατασπατάλησε το χρόνο εργασίας τον οποίον πλήρωνε η εταιρεία προκειμένου να πετάγεται για ένα τρίλεπτο κάθε φορά σε κοντινό κατάστημα και να αγοράσει φαγητό. Του έκοψαν μάλιστα μισό μεροκάματο για παραδειγματισμό!

Ο «δράστης» συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, όταν ένας προϊστάμενός του τον είδε από το παράθυρο να διασχίζει το δρόμο για να αγοράσει από το απέναντι κατάστημα κάτι να φάει.

Εταιρεία στην Ιαπωνία ζήτησε συγγνώμη επειδή ένας υπάλληλος έλειψε για φαγητό 72 λεπτά σε 7 μήνες - Εικόνα 2

Στελέχη της εταιρείας ζήτησαν από τηλεοράσεως συγνώμη από τους πελάτες για το «σκάνδαλο» κάνοντας βαθιές υποκλίσεις!

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό που έγινε ένα τέτοιο σκάνδαλο και θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας συγνώμη», δήλωσαν.

Χρήστες των social media έσπευσαν να υπερασπιστούν τον 64χρονο εργαζόμενο χαρακτηρίζοντας «παράλογη» την ποινή.

«Δεν θα μπορούν ούτε στην τουαλέτα να πηγαίνουν τώρα οι άνθρωποι;. Μοιάζει με σκλαβιά», σχολίασε ένας στο Twitter.

«Η ποινή είναι εντελώς παράλογη – έλειψε 26 φορές από ένα τρίλεπτο σε διάστημα επτά μηνών, δηλαδή έφευγε από το γραφείο μια φορά την εβδομάδα», συμπλήρωσε ένας άλλος.

Η υπόθεση επανέφερε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης την ιδιότυπη εργασιακή κουλτούρα στην Ιαπωνία, όπου οι εργαζόμενοι σπάνια παίρνουν άδεια ασθενείας και εργάζονται απίστευτα πολλές ώρες. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το προσωπικό σχεδόν στο ένα τέταρτο των εταιρειών της χώρας εργάζεται -συχνά αμισθί – περισσότερες από 80 ώρες υπερωρία το μήνα, ενώ το 12% εξ’ αυτών σπάει το φράγμα των 100 ωρών μηνιαίως.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks