-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Γιώργος Κασαπίδης : Ποια ονόματα υποψηφίων ακούγονται στην Καστοριά (Του Δώρα-θέτη )

Γιώργος Κασαπίδης : Ποια ονόματα υποψηφίων ακούγονται στην Καστοριά (Του Δώρα-θέτη )

. Το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και οι υποψηφιότητες των υποψηφίων και των συμβούλων βρέθηκαν πλέον στο επίκεντρο των συζητήσεων ,μετά  και την ολοκλήρωση των βουλευτικών εκλογών.

Στην Νέα Δημοκρατία ειδικότερα, δεν το κρύβουν ότι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να βγουν στην εξουσία γαλάζιοι περιφερειάρχες σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν, ξεκίνησαν έντονα και στην περιοχή μας οι κινήσεις συγκρότησης των ψηφοδελτίων, με τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος πήρε και το χρίσμα της ΝΔ,  να εντατικοποιεί τις επαφές του και να διαρρέει ορισμένα ονόματα στην Καστοριά.

Τα ονόματα που φλερτάρουν και έχουν εκδηλώσει έντονα την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στον συνδυασμό του Γιώργου Κασαπίδη της Καστοριάς είναι  αυτά του Μπαμπη Καραταγλίδη,  της Δέσποινας Κοζατσάνη και του Θωμά Μάνου, στελέχη που ήταν και στην προηγούμενη ομάδα των τελευταίων εκλογών.

Εχθές ανακοινώθηκε,με δήλωση του ιδίου υποψηφίου, το όνομα του Σιδέρη Σμαρόπουλου, ενώ έντονα ακούγονται και άλλα ονόματα όπως: του Θεοφύλακτο Ζυμπίδη, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  συζητάει και πιθανότατα έχει συμφωνήσει με υποψήφιο δήμαρχο να πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο του.  του Ναούμ Μαρκόπουλου, που συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες λόγω της εκλογής του με τον αντίπαλο συνδυασμό του κ. Καρυπίδη και της μόνιμης κατοικίας του στην Αθήνα της Ειρήνης Χρηστάκη, πρώην συνεργάτιδα και παραιτηθείς δημοτικό σύμβουλο με την κ. Σπύρου και του  Ιωσήφ Νώτη, γνωστού κομματικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και επιχειρηματία στον χώρο της εστίασης.

Ωστόσο, μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ονόματα των στελεχών που ανήκαν στην ομάδα Κασαπίδη και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά εάν θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί και στις ερχόμενες εκλογές.

Πολλά από αυτά, όπως των Σαββόπουλου, Κυριακίδου και Γουγούση, και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, είναι ή θεωρείται σίγουρο ότι δεν θα συνεχίσουν με τον κ. Κασαπίδη.

Άγνωστη παραμένει η επιλογή του κ Μπινιάκου, που παρά τις επίμονες προσπάθειες και κρούσεις από επικεφαλείς όλων των βαθμίδων αυτοδιοίκησης, δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του.

Σίγουρα λοιπόν αναμένεται μια έντονη και ενδιαφέρουσα πορεία προς τις εκλογές, με ανατροπές και ονοματολογία μέχρι την τελευταία στιγμή.

Οψόμεθα για τις εξελίξεις

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks