-
Αρχική > Πολιτισμός > Στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά «Οι Ιθάκες της Ζωής μας» και η απονομή υποτροφιών των Καστοριέων

Στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά «Οι Ιθάκες της Ζωής μας» και η απονομή υποτροφιών των Καστοριέων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» καλεί τα μέλη και τους φίλους, καθώς επίσης και τους Αμερικανούς συμπολίτες τους που βρίσκονται με διακοπές στην Καστοριά να παραστούν στην 23η τελετή απονομής υποτροφιών στους αριστούχους μαθητές των Λυκείων της Καστοριάς.

Του Δημήτρη Τσάκα

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Υποτροφιών Καστοριάς προς τιμή του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς και  θα λάβει χώρα το  απόγευμα του Σαββάτου 19 Αυγούστου 2023 και ώρα 6:30 μ.μ. στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά.

Η εκδήλωση τιτλοφορείται «Οι Ιθάκες της Ζωής μας» και έχει ως χορηγούς τον Δήμο Καστοριάς και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και αναμένεται να παραστούν οι αιρετοί αντιπρόσωποι τους Δήμου και της Περιφέρειας.

Η εκδήλωση θα παράσχει την δυνατότητα στους ηγέτες του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς να προβάλλουν την πολυσχιδή δράση τους και συνάμα να απαριθμήσουν τα έργα της ιδιαίτερής τους πατρίδας που φέρουν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει την σφραγίδα των φορέων τους.

Η αφίσα της εκδήλωσης.

Η εν λόγω απονομή Υποτροφιών αποτελεί το δεύτερο μέρος της 60ής ετήσιας τελετή απονομής υποτροφιών του ιστορικού Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης «Ομόνοια», που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, 14ης Ιανουαρίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο των Καστοριέων στο Γουάιτστόουν της Νέας Υόρκης.

Ο ιστορικός Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια», Νέας Υόρκης είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που προσφέρει δωρεές στην τοπική κοινότητα και την ιδιαίτερη μας πόλη, την Καστοριά.

Εδώ και 23 χρόνια, βραβεύει επίσης και τους αριστούχους αποφοίτους των Λυκείων της Καστοριάς.

Ο Σύλλογος Καστοριέων εφέτος γιορτάζει την 113η επέτειο της ιδρύσεως του, ενώ Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς Συλλόγου γιορτάζει την 103ή επέτειο της ιδρύσεως της και αμφότεροι ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Το επίσημο δείπνο για την 113η επέτειο θα παρατεθεί το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 στο Leonardo’s Palazzo στο Γκρέιτ Νέκ του Λονγκ Άϊλαντ.

https://www.anamniseis.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks