Θα είναι το πιο εύγευστο κοντοσούβλι που θα έχεις δοκιμάσει. Δες πως φτιάχνουμε τη μαρινάδα και τους χρόνους ψησίματος και δεν θα κοιτάξεις για άλλη συνταγή αν την φτιάξεις μία φορά.
Υλικά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κιλό χοιρινό κρέας (μπριζόλα λαιμού)
1 μεγάλο κρεμμύδι
100 ml ελαιόλαδο
300 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τη μαρινάδα για το κρέας. Κόβουμε αρχικά σε φέτες την πιπεριά και σε κομμάτια ίδιο μεγέθους το κρέας. Κατόπιν, περνάμε από τον τρίφτη το κρεμμύδι.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο. Αν έχουμε κόκκαλα από τις μπριζόλες τα βάζουμε και αυτά.
Μετά το πέρας του 12ώρου, περνάμε το κρέας και την πιπεριά εναλλάξ σε ξυλάκι για σουβλάκι ή μικρή σούβλα.
Τα τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί μαζί με λίγη από την μαρινάδα και στη συνέχεια σκεπάζουμε όλο το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή φούρνου.
Αυτό το κοντοσούβλι είναι σκέτο γλύκισμα σας λέω. Φτιάξτο και θα με θυμηθείς.