-
Αρχική > Συνταγές > Συγκλονιστική κολοκυθοτυρόπιτα

Συγκλονιστική κολοκυθοτυρόπιτα

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(για το μεγαλο 40ρι ταψι)

Καθαριζουμε με μαχαίρι και τρίβουμε στον τριφτη του κρεμυδιου 4-5 κολοκυθάκια μέτρια. (δεν εχει σημασία και τοσο η ποσοτητα …ή μπορουμε επίσηςνα χρησιμοποιήσουμε καποιο μεγάλοκολοκυθι).
Προσθετουμε λιγο αλάτι και τα στιβουμε οσο μπορουμε να φυγουν τα πολλά υγρά.

Προσθετουμε 3 κουταλιες σιμιγδάλι 5 αυγά 1 γιαουρτακι(οτι εχουμε) φέτα οση θελουμε και 4 κουταλιες λάδι.

Για το φυλλο
Μισο κιλο αλευρι
Λιγο λαδι λίγο αλατι 1 κουταλια ξυδι και νερακι οσο παρει για μια μαλακη ζυμη.
Ανοιγουμε 5 φυλλα. : 2 κατω 2 ενδιαμεσα(δηλαδη 3 στρώσεις γέμιση) και 1 πανω.

Λαδωνουμε καλα το μεγαλο ταψι στρωνουμε 2 φυλλα ριχνουμε λιγη γεμιση +το 3ο φυλλο_παλι γεμιση_το 4ο φυλλο την υπολοιπη γεμιση και απο πανω το 5ο φυλλο.

Απο πανω χτυπαμε λιγο γαλα με 1 αυγο και 4 κουταλιες λάδι…
Ψηνουμε 220 β. αντιστ. 45….. 50 λεπτα να ροδισει καλά πανω κατω…

Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ ΠΙΤΑΚΙΑ

%CE%9D%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9C%CE%91 %CE%A0%CE%99%CE%A4%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%91 thessmama

Υλικά
για τη ζύμη
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για τη γέμιση
Μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση θέλετε. Μερικές ιδέες…
1) τυρί φέτα
2) 3 πράσα σοταρισμένα, τυρί φέτα, φρυγανιά, αυγό
3) ελιές και πιπεριές
4) ζαμπόν, παρμεζάνα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα και τη μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Το αλεύρι το ρίχνετε τελευταίο, όσο πάρει, ανακατεύοντας και ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια μαλακιά ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια.

Παίρνεται μπαλίτσες στα χέρια σας, τις πλάθετε (αν κολλάνε τα χέρια σας, βάλτε λίγο ελαιόλαδο στις παλάμες σας), τις πατάτε να πλατύνουν σε στρογγυλό σχήμα, βάζετε μια κουταλίτσα γέμιση μέσα και τις κλείνετε σε μπαλάκια.

Τοποθετείτε τα πιτάκια σας, με την πλευρά του κλεισίματος, σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς, σε αντιστάσεις πάνω-κάτω, μέχρι να ροδίσουν από πάνω.

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks