-
Αρχική > Συνταγές > Εύκολη και αφράτη φανουρόπιτα με σταφίδες και καρύδια.

Εύκολη και αφράτη φανουρόπιτα με σταφίδες και καρύδια.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
750 αλεύρι 2 ποτήρια ζάχαρη 1 σπορέλαιο 1νερο 1 πορτοκάλι χυμό ξύσμα από 1 πορτοκάλι λίγο κονιάκ 1 κουτάλια κανέλα μισό γαρίφαλο μισό σόδα 2 φακελάκια μπεκ 250 σταφίδες ξανθιές 250 καρύδια χοντροκομενα.

Σε μπολ ανακατεύουμε με αλεύρι το ξύσμα τις σταφίδες το καρυδι και το μπεκ. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το πορτοκάλι που έχουμε διάλυση την σόδα ανακατεύουμε βάζο και τα μιροδικα

στην συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα και τα ανακατεύουμε να γίνει μία πηχτή ζύμη. Πασαλιβο με λάδι 1 μετριο ταψί ρίχνο και στρώνο το μίγμα.

Θα προθερμάνετε το φούρνο και στον αέρα στου 160 για 3 τέταρτα.

Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Super τραγανά cookies με λευκή σοκολάτα, Quaker και σταφίδες

Super τραγανά cookies με λευκή σοκολάτα, Quaker και σταφίδες

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”

Υλικά
110γρ βούτυρο λιωμένο
1/3 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1/3 κούπας ζάχαρη καστανή
1 αυγό
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κούπα Quaker
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ κανέλα
1/4 κούπας σταγόνες λευκής σοκολάτας
1/4 κούπας σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τους φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με την καστανή και την λευκή ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την βανίλια και το αυγό.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το Quaker την σόδα και την κανέλα. Ρίχνουμε την σοκολάτα και τις σταφίδες να ενωθούν.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε επάνω από 1 κ.σ ζύμη για το κάθε μπισκότο. Απλώνουν αρκετά γι’ αυτό αφήνουμε αρκετό κενό μεταξύ τους.

Ψήνουμε για 11 λεπτά. Μην τα παρά ψήσετε και ξεραθούν. Καλή επιτυχία!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks