-
Αρχική > Πολιτισμός > Κορέστεια  :Πετυχημένες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγιου Παντελεήμων (φωτογραφίες βίντεο )

Κορέστεια  :Πετυχημένες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγιου Παντελεήμων (φωτογραφίες βίντεο )

Πολλοί ήταν οι καστοριανοί αλλά και οι επισκέπτες που ανηφόρησαν χθες το βράδυ στο ορεινό χωριό Κορέστια του οποίου γιόρτασε και τίμησε με πολιτιστικές εκδηλώσεις τον πολιούχο του , Αγιο Παντελεήμων.

Τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα χωριά αφιερώνουν κάποιες ημέρες του καλοκαιριού σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Αναμφισβήτητα  στα Κορέστεια το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού, είναι η γιορτή του Αγίου Παντελεήμων .

Είναι εκείνη η περίοδος που οι περισσότεροι Απανταχού Κορεστειώτες και όχι μόνο, βρίσκονται στο χωριό για να περάσουν λίγες ημέρες ηρεμίας και ξεκούρασης.

Είναι ο θεσμός που μέσα από τις εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, αναδεικνύει τα ήθη και τα έθιμα του χωριού και γενικότερα της περιοχής μας.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί οτι το παρών στην πολιτιστική εκδήλωση έδωσε ο γνωστός καστοριανός  επιχειρηματίας  με καταγωγή από τα Κορέστεια Ναούμ Δίτσιος με την σύζυγο του Ελευθερία Τζήμα Δίτσιου,   η αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη , ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καστοριάς Μπάμπης Καραταγλίδης , ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γιώργο Κασαπίδη   Βαγγέλης Δούφλιας , καθώς και πλήθος κόσμου..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks