Μπατζινα
4-5 κολοκύθια και 1 πατάτα, τριμενα, αλατισμένα κ καλά στραγγισμενα
1 κεσε γιαουρτι
200 γρ ανθοτυρο
300 γρ φετα
4 αβγά
1 μπεκιν
1/2 κπ λαδι
1 κόκκινη κ 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομ
Αλεύρι 3 κούπες περίπου.1/2 κπ μαιδανο ψιλοκομ.
Αλατι, πιπερι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε όλα τα υλικα και τα αδειάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψηνουμε σε αντιστάσεις 50 λ 200 β.
Γιουβετσακια
βρασουμε μισό κ κριθαράκι ολικής σε νερό με αλάτι κ λεμόνι το στραγγισμα έριξα λαδάκι και από πάνω σαλτσα ντοματας με διαφορά λαχανικα.
( 1κολοκυθακι, 1 μικρή μελιτζανα, 1 μικρό κρεμυδι, 1 σκ σκορδο 2 φρέσκιες ντομάτες, μαιδανο και λίγο πελτε, λάδι αλατι, και 5-6ψιλοκομ λουκάνικα και φραγκφουρτης. Τα ψιλοκοψουμε και τα εβρασα να μελωσει η σάλτσα)
Από πάνω τριψουμε φέτα κ γκουντα και τα ψησουμε στα πήλινα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Η Συνταγή είναι από Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.