-
Αρχική > Ελλάδα > Market Pass: “Παγώνει” λόγω φορολογικών δηλώσεων-Πότε και πως θα καταβληθεί

Market Pass: “Παγώνει” λόγω φορολογικών δηλώσεων-Πότε και πως θα καταβληθεί

Επιπλοκές στην καταβολή του market pass φέρνει η παράταση που δόθηκε στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ειδικότερα, η επαναξιολόγηση των δικαιούχων θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν θα ανοίξει και η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από όσους δεν έχουν λάβει το επίδομα.

Όταν θα λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις, θα ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των δικαιούχων της ενίσχυσης με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή τις δηλώσεις που υποβάλλονται εφέτος. Όσοι έλαβαν το market pass στο παρελθόν δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση και θα επαναξιολογηθούν με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2022.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, Χάρη Θεοχάρη, τα σενάρια για την καταβολή του market pass είναι δύο. Το πρώτο σενάριο είναι να καταβληθεί διπλή δόση στα τέλη Σεπτεμβρίου, και να ακολουθήσει μία ακόμη καταβολή στα τέλη Οκτωβρίου. Ωστόσο, το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή για το market pass, είναι να καταβληθεί ολόκληρο το ποσό, που φθάνει έως και τα 300 ευρώ, μέσα στον Οκτώβριο.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks