-
Αρχική > Τοπικά νέα > Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το έργο της Σήραγγας της Κλεισούρας της Περιφερειακής Αρχής Κασαπίδη (φωτογραφίες και βίντεο).

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το έργο της Σήραγγας της Κλεισούρας της Περιφερειακής Αρχής Κασαπίδη (φωτογραφίες και βίντεο).

Επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Μάνος, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε Καστοριάς Στέλιο Κοτσάκο, τον εκπρόσωπο της Εγνατίας Α.Ε επιβλέπουσας υπηρεσίας Νίκο Τσεβεκίδη, τον εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρείας Άκτωρ Α.Ε Στάθη Δεύτο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κλεισούρας Γιάννη Γκόγκα, στο εργοτάξιο του έργου της Σήραγγας  της Κλεισούρας.

Της επίσκεψης στην σήραγγα προηγήθηκε σύσκεψη, όπου έγινε ενημέρωση για την πορεία του έργου. Οι εκπρόσωποι της ανάδοχου εταιρείας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την μέχρι τώρα εξέλιξη του έργου, δήλωσαν ότι οι εργασίες προχωρούν με βάση τον χρονοπρογραμματισμό και ότι μέχρι σήμερα έχουν διανοηθεί τα πρώτα 110 από τα 1450 μέτρα της κύριας σήραγγας ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την διάνοιξη και της παράλληλης σήραγγας διαφυγής. Με βάση τον προγραμματισμό εργασιών δήλωσαν πως η διάνοιξη της κύριας σήραγγας αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δέκα μήνες από σήμερα.
Ακολούθησε επί τόπου επίσκεψη στο πεδίο των εργασιών, όπου δόθηκε η ευκαιρία για πρώτη φορά να παρθούν εντυπωσιακά πλάνα και φωτογραφίες από τις εργασίες κατασκευής του έργου.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι, θεσμικοί εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής Κασαπίδη αλλά και των τεχνικών υπηρεσιών εξέφρασαν τον εντυπωσιασμό τους, και δήλωσαν ότι ένα έργο προϋπολογισμού 74.000.000,00€ που θα αποτελέσει κύριο αναπτυξιακό παράγοντα για την Καστοριά, επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά.
Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο

 

Top
Enable Notifications OK No thanks