Οι κροκέτες ζαμπόν και τυριού είναι παναρισμένες και τηγανητές ζυμαριές γεμάτες με ζαμπόν και λιωμένο τυρί. Σερβίρονται συχνά ως συνοδευτικό για ένα γεύμα ή ως γρήγορο σνακ. Ιδανικό για τους λάτρεις του ζαμπόν και τυριού.
Συστατικά :
150 g ζαμπόν Serrano
150 g τριμμένο τυρί
1 κρεμμύδι
75 g βούτυρο +/-100 g αλεύρι
+/-30 cl γάλα
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, καπνιστή πάπρικα
αυγό, αλεύρι, τριμμένη φρυγανιά, λάδι
Προετοιμασία:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ιδρώνουμε σε λίγο λάδι.
Μόλις γίνει διάφανο, προσθέστε το ζαμπόν σε κύβους και αφήστε το να ροδίσει για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Πασπαλίζουμε με αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γάλα σταδιακά.
Ανακατεύουμε για να αποφύγουμε σβόλους στη μπεσαμέλ.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει και να σκληρύνει σε δροσερό μέρος για 3 ώρες. Πλάθουμε κροκέτες, τις κυλάμε στο αλεύρι και μετά στα χτυπημένα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.