-
Αρχική > Πολιτισμός > Άγιος Νικάνορας :Λατρευτικές εκδηλώσεις  στην μνήμη του θαυματουργού Αγίου (φωτογραφίες  βίντεο)

Άγιος Νικάνορας :Λατρευτικές εκδηλώσεις  στην μνήμη του θαυματουργού Αγίου (φωτογραφίες  βίντεο)

Με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που έλαβε  χώρα στις 6 & 7 Αυγούστου , στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς εορτάστηκε και φέτος  απο την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς η  μνήμη του Αγίου Νικάνορος του θαυματουργού . 

Φέτος την Ιερά Πανήγυρη  λάμπρυνέ η παρουσία των ιερών  λείψανων του Αγίου Εφραίμ του νεοφανούς Νέας Μάκρης  από την  Ιερά Μητροπόλη Κηφισίας.  οπου και θα παραμείνουν ολη την εβδομάδα  στον ιερό ναό του Αγίου Νικάνορα..

«Αυτή η ιδιαίτερη ευλογία θα μας αγιάσει και θα μας ενισχύσει με τη χάρη και τη δύναμη του αγίου πνεύματος», δήλωσε ο πατέρας Ελευθέριος Συτυλίδης κάνοντας παράλληλα λόγο για την προσπάθεια που καταβάλλει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας εκκλησίας με μπροστάρη τον μητροπολίτη Καστοριάς κ Καλλίνικο.

\

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α   Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ω Ν 

ΚΥΡΙΑΚΗ 06/ 0 8 -2023
07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
18:30 Αγιασμός
19:00 Υποδοχή Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Εφραίμ του Νεοφανούς Νέας Μάκρης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας.
Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής & Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κηφισίας κ. Κύριλλου και Καστορίας κ. Καλλινίκου.
21:00 Λιτάνευσις του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης.

ΔΕΥΕΤΡΑ 07/08/2023
07:00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πολυανής & Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και του Καστορίας
κ. Καλλινίκου.
19:00 Μεθέορτος Εσπερινός – Μικρός Παρακλητικός Κανόνας


 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks