-
Αρχική > Τοπικά νέα > Αγανακτισμένοι οι Καστοριανοί με την ακρίβεια που βιώνουν  Δεν πάει άλλο !!!!! (Δώρα Κωτσοπούλου )

Αγανακτισμένοι οι Καστοριανοί με την ακρίβεια που βιώνουν  Δεν πάει άλλο !!!!! (Δώρα Κωτσοπούλου )

Απανωτά είναι τα «χτυπήματα» που δέχονται οι πολίτες και κατ’ επέκταση και οι Καστοριανοί πολίτες το τελευταίο διάστημα και στις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων και στους απανωτούς φόρους, που έχουν οδηγήσει σχεδόν τους μισούς Έλληνες να ζουν υπό το όριο της φτώχειας (!), έρχεται να προστεθεί η αυξανόμενη ακρίβεια σχεδόν σε κάθε τομέα της καθημερινότητας.

Τρόφιμα, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και πολλών ειδών υπηρεσίες, όλα έχουν γίνει πλέον απλησίαστα, γι’ αυτό και δικαιολογημένα οι πολίτες διαμαρτύρονται προς την Κυβέρνηση, ζητώντας να βάλει «φρένο» στην ακρίβεια, η οποία κυριολεκτικά «θερίζει».

«Όσο ακριβαίνει η ζωή, άλλο τόσο μειώνεται το βιοτικό επίπεδο. Αυτά τα δυο πάνε… μαζί! Πλέον δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε καν τα βασικά είδη διαβίωσης. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;» σχολιάζουν πολλοί συμπολίτες μας.

Δυστυχώς, όσο το χάσμα μεταξύ φτώχειας και ακρίβειας διευρύνεται, τόσο οι πολίτες θα χρειάζονται μια περιουσία για να αγοράσουν τα απολύτως απαραίτητα.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι το «καλάθι της νοικοκυράς» αυξάνεται μήνα με το μήνα και έχει πλέον φθάσει σε πρωτόγνωρα ύψη, με τις οικογένειες να «στενάζουν» για να τα… φέρουν βόλτα. Με τα  ίδια χρήματα παίρνουμε όλο και λιγότερα προϊόντα

Το τελευταίο διάστημα έχουν συντελεστεί σημαντικές ανατιμήσεις σε πολύ βασικά είδη. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ειδικά η τιμή του ψωμιού κρίνεται ακριβή.

Πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι να επιληφθούν του θέματος και το πρόβλημα να αμβλυνθεί. Δε φταίνε οι αρτοποιοί, αλλά το γενικότερο σύστημα χρειάζεται εξυγίανση. Σημαντικές αυξήσεις έχουν σημειωθεί και σε φρούτα, νωπά λαχανικά και οπωροκηπευτικά, σε είδη δηλαδή που είναι άκρως απαραίτητα για τη διατροφή μιας οικογένειας και η τιμή των οποίων πριν λίγο καιρό δεν έπαιζε τόσο σημαντικό ρόλο.

Πλέον όμως, «κάθε φορά που πάμε να ψωνίσουμε, βλέπουμε ότι με τα ίδια χρήματα παίρνουμε όλο και λιγότερα προϊόντα. Κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό.

Δεν μπορεί να διαιωνίζεται», τονίζουν με έκδηλη την ανησυχία τους οι συμπολίτες μας. Έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, 8 στους 10 κόβουν βασικά είδη διατροφής

Πάντως άλλες δύο έρευνες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, την προηγούμενη Πέμπτη έρχονται να αποδείξουν με ατράνταχτα στοιχεία το τραγικό σημείο στο οποίο βρίσκεται η πραγματική οικονομία της Ελλάδας και τις επιπτώσεις που έχει φέρει στην καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών η λιτότητα που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks