-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Από την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω Του Λεωνίδα Εκιντζογλου

Από την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω Του Λεωνίδα Εκιντζογλου

– Άμα δυο ψαρεύουνε στα ίδια νερά τι περιμένεις? Φαντάσου τον Κασαπίδη να έχει, λέει, αράξει με το καλάμι του σε ένα παγκάκι της Μαυρώτισσας και να ρίχνει δόλωμα για γουλιανούς. Και νάρχεται, λέει, να θρονιάζεται ένα παγκάκι παραδίπλα κι ο Αμανατίδης με ίδιο μήκος και χρώμα καλαμιού, με ίδιου τύπου τροχαλία, με ίδιο νήμα πετονιάς, ίδιο αγκίστρι, ίδιο σκουλήκι… όλα ίδια . Και να ρίχνει και αυτός στα ίδια ακριβώς τα νερά. Τι θα συμβεί τότε?

Το αναμενόμενο! Όλα τα ψάρια της περιοχής θα πάθουνε κοκομπλόκο και θα αρχίσουν να τραγουδάνε από μέσα τους «Από την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω» …. Γίνεται δουλίτσα έτσι?

Όχι δεν γίνεται. Δεν γίνεται για παράδειγμα να βγαίνει ο Αμανατίδης και να δηλώνει ευθαρσώς πως ‘εγω είμαι νεοδημοκράτης και μητσοτακικός και σέβομαι τις αρχές του κόμματος’ Απλά δεν γίνεται. Ανεδαφικά πράματα.

Είναι σαν να βγαίνει ένας φαντάρος και να λέει ‘σέβομαι το στράτευμα, σέβομαι απολύτως τον λοχαγό μου… αρκεί να μη με βγάλει εμένα από πρώτο στην παρέλαση και βάλει τον εκείνον τον αχώνευτο τον Μητσάρα.’… Τι λογιών σεβασμός δηλαδή είναι αυτός?

Όταν μια οδηγία μας συμφέρει την αποδεχόμαστε και όταν όχι, την απορρίπτουμε? Η υπακοή και ο σεβασμός μας προς το κόμμα είναι αλα καρτ? Το βασικό πρόβλημα που έχουνε είναι ότι, ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος, έχουν υπεροπλία .

Η δεξαμενή ψηφοφόρων μέσα από την οποία αλιεύουν ψήφους είναι πεπερασμένη. Και μάλιστα -λόγω και των ενεργειακών ανατροπών που έχουν επισυμβεί κατά τα προηγούμενα χρόνια στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, αυτηνής ντε, που κάποτε αποτελούσε, κατά πως κοκορευόντουσαν όλοι, την κινητήριο ενεργομηχανή της Ελλάδας- λόγω αυτών των ανατροπών ένα σωστό κόσμος είναι άκρως δυσαρεστημένος, πάρα πολλοί είναι οριστικά φευγάτοι και άλλοι σηκώνουν αντάρτικα λάβαρα….

Σε μια κατάσταση σαν κι αυτή κανένας από τους δυο δεν πρόκειται στα σίγουρα να βγει ωφελημένος.

Και μέγα πρόβλημα στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους θα βιώσουν και πρόβλημα στην καταμέτρηση των ψήφων θα σημειωθεί.

Εδώ θα είμαστε και θα δούμε την τραγική κατάληξη.

Εκτός πια κι αν, την ύστατη στιγμή, επέλθει ένας κάποιος μονιασμός κι ο ένας από τους δυο τους αποσυρθεί… Αποκλείεται? Τίποτε δεν αποκλείεται.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks