-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ο Θάνατος του ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ : Το έπος των λουκέτων (θεοδώρα Κωτσοπούλου )

Ο Θάνατος του ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ : Το έπος των λουκέτων (θεοδώρα Κωτσοπούλου )

. Απελπιστική είναι η κατάσταση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας. Μάλιστα, όπως υπολογίζεται, τουλάχιστον δυο καταστήματα καθημερινά βάζουν λουκέτο. Και δεν μιλάμε για ανοίγματα ή μεγάλες επιχειρήσεις, μιλάμε για παραδοσιακές οικογενειακές επιχειρήσεις που άντεξαν τόσα και τόσα στο διάβα των ετών, ωστόσο η σημερινή οικονομική κρίση τους έβγαλε νοκ άουτ. 

Η αγορά έχει ΄΄γονατίσει’’ κυριολεκτικά

Δρόμοι που κάποτε έσφιζαν από ζωή, καταστήματα που λειτουργούσαν το ένα δίπλα στο άλλο, θυμίζουν σήμερα φαντάσματα του παρελθόντος, με κλειστά μαγαζιά, τα οποία κανείς δε νοικιάζει πια. Η κρίση οδήγησε, δυστυχώς, νοικοκυραίους στα όρια της απελπισίας, καθώς ειδικά οι έμποροι είναι εγκλωβισμένοι. Κλείνουν τα καταστήματά τους, αλλά διατηρούν και πληρώνουν μόνοι τους την ασφάλεια του ΟΑΕΕ μήπως και καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια σύνταξη.

 

«Η αγορά έχει γονατίσει κυριολεκτικά» λέει στο kastoria 365  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς, Γιάννης Βαινάς και  συμπληρώνει πως: «μας σπρώχνουν όχι απλά στο να βάλουμε λουκέτο στα καταστήματά μας, αλλά να αναζητήσουμε πια τη τύχη μας στο εξωτερικό. Ο εμπορικός κόσμος περνά δύσκολες στιγμές και ουδείς δείχνει διατεθειμένος να ασχοληθεί πραγματικά με το πρόβλημα».

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks