Υλικά:
1κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις ,
Ένα ποτήρι αραβοσιτελαιο
Ένα ποτήρι γάλα χλιαρό
Δύο φακελάκια μαγιά
Ένα φακελάκι μπεικ παουντερ
Μια πρέζα αλάτι
Δύο βανιλιες
Δύο μεσαία λεμόνια το ξύσμα τούς
Δύο αυγά
Πέντε κουταλιές κακάο
Λίγο κονιάκ
Μιά κουταλιά της σούπας κανέλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Πέντε κουταλιές της σούπας καρύδια λίγο χοντροκομμένα να είναι
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε
Ένα κιλό ζάχαρη
Τρείς κουταλιές γλυκόζη
Δύο κουταλιές μέλι
Δύο ξυλάκια κανέλα
Λίγο χυμό λεμονιού
Βράζουμε το σιρόπι αφού βράζει για 10′
Το σιρόπι πρέπει να είν’ καυτό όπως επίσης και τα Ροξάκια μας ζεστά
Εκτέλεση :βάζουμε το γάλα χλιαρό μαζί με μαγιά έπειτα ρίχνουμε το αραβοσιτελαιο, βανίλια , αλάτι, ξύσμα λεμονιού , μπεικ παουντερ, τα αυγά και τέλος το αλεύρι αφού φτιάξουμε το ζυμάρι μας το χωρίζουμε στα δύο τρίτα ( 2/3 ) παίρνουμε το λιγότερο ζυμάρι και ρίχνουμε το κακάο, καρύδι, κονιάκ, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, το πλάθουμε για να πάει παντού το μίγμα μας
Έπειτα παίρνουμε λίγο από το κίτρινο ζυμάρι το ανοίγουμε και βάζουμε μέσα από το καφέ ζυμάρι μπαστούνι το διπλώνουμε όπως τον μπακλαβά και το κόβουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 180 στο αεροθερμο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα όπως τα βγάζουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε για 5′ και μετά τα ρίχνουμε στο καυτό σιρόπι τα βάζουμε σε ταψί τους ρίχνουμε κιαλλο σιρόπι
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ξένια Δάρρα