-
Αρχική > Διεθνή > Το μυστικό που χαρίζει εκατομμύρια: Ο 54χρονος έχει κερδίσει 4 τζάκποτ και συμβουλεύει τους μελλοντικούς νικητές

Το μυστικό που χαρίζει εκατομμύρια: Ο 54χρονος έχει κερδίσει 4 τζάκποτ και συμβουλεύει τους μελλοντικούς νικητές

Τζακποτ: Ποιος είναι ο άνδρας που κέρδισε 4,6 εκατομμύρια δολάρια

Από το 1999, ο Mike Luciano έχει κερδίσει τέσσερα ξεχωριστά τζακ ποτ, θέτοντας ερωτήματα στην κοινή γνώμη για το αν είναι τυχερός ή κρύβει το μυστικό της νίκης. Πιο συγκεκριμένα ο 54χρονος άνδρας είχε κερδίσει 4,6 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα τζάκποτ και ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα σχετικά με την απόκτηση ενός τέτοιου χρηματικού ποσού.

Το να κερδίσει κάποιος το λαχείο μπορεί να προκαλέσει όλων των ειδών τα προβλήματα στην προσωπική του ζωή, καθώς τα χρήματα αλλάζουν τόσο δραματικά τις συνθήκες ζωής του ατόμου.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να καταλήξουν να κερδίσουν πολλές φορές και να τα χάσουν όλα, καταφέρνοντας με κάποιο τρόπο να σπαταλήσουν άσκοπα. Άλλοι καταλήγουν να κατακλύζονται από κάθε είδους αιτήματα από φίλους και συγγενείς σε σημείο που εύχονται να μην είχαν κερδίσει ποτέ το λαχείο.

Έχει καταφέρει να κερδίσει το τζάκποτ τέσσερις φορές, μέσα σε 23 χρόνια

Ορισμένοι κρατούν τα κέρδη τους μυστικά για να αποφύγουν ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Αν βέβαια οι κοντινοί άνθρωποι του νικητή το ανακαλύψουν σίγουρα θα προκαλέσει πολλά θέματα.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που ο Luciano ισχυρίζεται πως είναι το πιο δύσκολο για κάποιον που θα κερδίσει το λαχείο. Πήρε την πρώτη του νίκη το 1999, αφού κέρδισε 100.000 δολάρια, και στη συνέχεια το 2016 κέρδισε ένα τζακποτ 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η τύχη του συνεχίστηκε και πέρυσι, καθώς κέρδισε το πολιτειακό λαχείο της Πενσυλβάνια και κέρδισε 500.000 δολάρια.

 

Αυτό δεν ήταν το τέλος, καθώς τον Ιανουάριο του 2022 κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια. Με όλη αυτή την εμπειρία στο ενεργητικό του, σίγουρα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το είδος του αντίκτυπου που μπορεί να έχει στη ζωή κάποιου η κατάκτηση του τζακποτ.

 

Κατά τη γνώμη του, η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να καταλάβεις πώς να ελέγξεις τις καταναλωτικές σου συνήθειες, καθώς όταν έχεις πολλά χρήματα τείνεις να κάνεις αχρείαστες αγορές.

Η ιστορία του 54χρονου που κέρδισε τα χρήματα

Ένας ντόπιος που κάποτε ονειρευόταν να εγκαταλείψει την κομητεία Μπλερ, ο 54χρονος Λουτσιάνο αποφοίτησε από το Λύκειο της περιοχής πριν αποκτήσει πτυχίο επιχειρήσεων σε κοντινό Πανεπιστήμιο.

 

Αφού αποφάσισε να μείνει στην Altoona, μία μικρή πόλη κοντά στον τόπο καταγωγής του, για να είναι πιο κοντά στους γονείς του, ο Luciano κατάφερε και αγόρασε ένα μπαρ το 1992.

 

Λίγα χρόνια αργότερα, χτύπησε διάνα για πρώτη φορά με το “Cash 5” το 1999, κερδίζοντας 100.000 $ σε αριθμούς που θυμάται ακόμα και σήμερα – “1, 10, 19, 22, 37”, είπε ο Luciano. «Δεν ξέρω γιατί διάλεξα αυτούς τους αριθμούς, αλλά το έκανα και όταν τους είδα στον υπολογιστή, ήξερα ότι τους είχα όλους».

Με τα χρήματα, ο Λουτσιάνο και η γυναίκα του εξόφλησαν τις πιστωτικές τους κάρτες, τα φοιτητικά δάνεια και πήγαν τους γονείς του στην παραλία. Βοήθησαν την οικογένεια με μικρά πράγματα και επένδυσαν επίσης λίγο.

Ο Λουτσιάνο συνέχισε να παίζει λαχεία, κερδίζοντας μικρά ποσά, αλλά τίποτα μεγάλο μέχρι την Ημέρα των Ευχαριστιών το 2016.

«Νομίζω ότι υπάρχουν όλα αυτά τα μικρά πράγματα που πρέπει να συμβούν για να μπορέσεις να κερδίσεις», είπε.

Για χρόνια, αυτός και ένας φίλος του έπαιζαν μπάσκετ κάθε πρωί της Ημέρας των Ευχαριστιών, αλλά ο φίλος έκανε επέμβαση στο ισχίο λίγο πριν τις διακοπές, χαλώντας την παράδοση.

Αντί να βρεθεί λοιπόν στα γήπεδα, ο Λουτσιάνο κατευθύνθηκε προς το μπαρ για να εξασφαλίσει ότι η επιχείρηση ήταν σε τάξη όταν θα άνοιγε αργότερα εκείνο το βράδυ. Τηλεφώνησε η γυναίκα του και συμφώνησε να πάει σπίτι νωρίς και να κόψει το ψητό μοσχάρι.

Καθώς επέστρεφε στο σπίτι, σταμάτησε για να παίξει ένα ζευγάρι ξυστά αξίας 30 δολαρίων, τα οποία η γυναίκα του του είχε πει προηγουμένως να αποφύγει! Το πρώτο κέρδισε $50, αλλά το δεύτερο ήταν μηδενικό. Έτσι, αγόρασε ένα άλλο.

Με τις αγγαρείες στο μυαλό του, έξυσε γρήγορα το δελτίο και προέβλεψε τα νούμερα που κέρδιζαν, νομίζοντας ότι ήταν άλλο μηδενικό.

Όταν το πέρασε από τον έλεγχο εισιτηρίων, ωστόσο, μεγάλα γράμματα γέμισαν την οθόνη ενημερώνοντάς τον ότι το εισιτήριο άξιζε 3 εκατομμύρια δολάρια.

«Οδήγησα κατευθείαν στο σπίτι, περνώντας τρεις πινακίδες STOP στο δρόμο», είπε. «Σκέφτηκα ότι θα πλήρωνα τα πρόστιμα αν με έπιαναν».

Η πληρωμή του, όταν κέρδισε στη λαχειοφόρο αγορά

Όταν ένα άτομο κερδίζει στη λαχειοφόρο αγορά, κρατά μόνο ένα μέρος των χρημάτων λόγω φορολογίας και λοιπών κρατήσεων.

Όταν ο Luciano κέρδισε το Cash 5 το 1999, το κέρδος με το οποίο γύρισε στο σπίτι ήταν περίπου $73.000. Αλλά όταν κέρδισε το Extravaganza των 3 εκατομμυρίων δολαρίων, η αρχική του πληρωμή ήταν 2,1 εκατομμύρια δολάρια ενώ χρωστούσε στην εφορία άλλα 400.000 δολάρια μετά από αυτό, αφήνοντάς του περίπου το μισό ποσό που είχε διαφημιστεί.

«Είναι ακόμα ένα σωρό χρήματα, αλλά δεν είναι τόσο πολλά όσο νομίζεις αρχικά», εξήγησε ο Λουτσιάνο.

Εκείνο το βράδυ, αγόρασε σε όλους στο μπαρ ένα λαχείο και πούλησε όλα τα είδη του μενού για μόλις 2 $ το καθένα.

Ο Λουτσιάνο μπορεί να μην καταλαβαίνει την τύχη του, αλλά η γυναίκα του έχει μια θεωρία.

Κερδίζει γιατί είναι τόσο χαρισματικός άνθρωπος», είπε. «Πάντα βοηθάει τους ανθρώπους και νομίζω ότι έτσι επιστρέφει».

Πώς ξόδεψε τα χρήματά του

Με τα κέρδη του, ο Λουτσιάνο πλήρωσε όλους τους λογαριασμούς των γονιών του, αγόρασε ένα νέο αυτοκίνητο, επένδυσε, έκανε μερικές διακοπές και έβαλε κάποια χρήματα για να βελτιώσει την επιχείρησή του.

Οι επιστολές κυκλοφόρησαν με αιτήματα και συμβουλές σχετικά με το να ξοδέψει τα χρήματά του, αλλά ως επί το πλείστον, ο Λουτσιάνο είπε ότι όλοι ήταν ψύχραιμοι για αυτό.

Το ποσό, δυστυχώς, δεν ήταν αρκετά χρήματα για να συνταξιοδοτηθεί επίσημα και η δουλειά άρχισε να γίνεται αγχωτική.

«Θα νόμιζες ότι με μια τέτοια πληρωμή, θα μπορούσες να το πεις παραίτηση», είπε ο Λουτσιάνο. «Αλλά συνειδητοποίησα ότι έπρεπε ακόμα να δουλεύω με πλήρες ωράριο».

Συλλογισμένος, ο Λουτσιάνο θυμήθηκε το αίσθημα της ήττας όταν άρχισε να παίζει τα τεράστια ξυστά του Tree-scratch off.

«Ήταν ξυστά $10 και τα περισσότερα που είχα κερδίσει σε αυτά ήταν $100», είπε. «Ήταν πολύ άσχημα. Είμαι ανταγωνιστής και μερικές φορές, έχω πρόβλημα με κάποιον να με κερδίσει. Και το εισιτήριο με κέρδιζε».

Ενώ οι περιστασιακοί τζογαδόροι σταματούν να παίζουν όταν φτάσουν σε ένα καθορισμένο όριο απώλειας, τα άτομα με ψυχαναγκαστικό πρόβλημα τζόγου μπορεί να αναγκαστούν να συνεχίσουν να παίζουν για να ανακτήσουν τα χρήματά τους – ένα μοτίβο που γίνεται όλο και πιο καταστροφικό με την πάροδο του χρόνου, ανέφερε η Mayo Clinic. Ο Λουτσιάνο συνέχισε να παίζει το απογοητευτικό παιχνίδι, και τη Δευτέρα, απέδωσε, αλλά δεν το κατάλαβε μέχρι την Τρίτη.

Όπως και με το ξυστό που κέρδισε τα 3 εκατομμύρια δολάρια, σκέφτηκε ότι το ξυστό ήταν χαμένο. Το έβαλε στην κονσόλα του αυτοκινήτου του και έκανε τη μέρα του.

Δεκαέξι ώρες αργότερα, αγόραζε ένα άλλο λαχείο – ένα συχνά καθημερινό φαινόμενο καθώς κάνει δουλειές – και αποφάσισε να επαληθεύσει την κάρτα που έχασε με τον ελεγκτή εισιτηρίων.

Άξιζε 500.000 δολάρια.

«Είναι απίστευτο, είμαι τόσο ευγνώμων»

«Να πιάσω δύο βελόνες στα άχυρα και σε αυτή την πόλη;» είπε ο Λουτσιάνο. “Είναι απίστευτο. Είμαι τόσο ευγνώμων.”

Ο Λουτσιάνο είπε ότι θα είναι πιο προσεκτικός στο πώς ξοδεύει αυτά τα κέρδη, θυμούμενος πόσο γρήγορα εξαφανίστηκε η προηγούμενη πληρωμή του.

Ενώ εκτιμούσε μια άλλη μεγάλη νίκη, ο Λουτσιάνο είπε ότι δεν θα δίσταζε ούτε στιγμή αν πίστευε ότι ένας γιατρός θα μπορούσε να του κόψει τον εθισμό στα λαχεία από τον εγκέφαλό του.

«Εξαίρομαι με τον εαυτό μου όταν δεν παίζω τους αριθμούς μου, γιατί είναι εκεί — και αν;» αυτός είπε. «Υπάρχει μια πανδημία ανθρώπων που είναι εθισμένοι στον τζόγο σε αυτόν τον κόσμο και είμαι ένας από αυτούς».

ΠΗΓΗ i-diakopes.gr

 

Top
Enable Notifications OK No thanks