-
Αρχική > Ελλάδα > Να ‘ξερες πόσο κρότο κάνει όταν πέφτει κάποιος στα μάτια σου…

Να ‘ξερες πόσο κρότο κάνει όταν πέφτει κάποιος στα μάτια σου…

Ξέρεις… μπορείς να με διαγράψεις, μπορείς να με μπλοκάρεις αν θέλεις, μπορείς να γυρίσεις το κεφάλι σου όταν οι δρόμοι μας συναντηθούν τυχαία, μπορείς και να κάνεις ότι δε με γνωρίζεις. Αν θες μπορείς ακόμα και να πείσεις τον εαυτό σου πως δεν με αγάπησες ποτέ.

Ίσως κάποια στιγμή να αναρωτήθηκες για το πώς φτάσαμε ως εδώ, αν και το πιο πιθανό σενάριο είναι πως δεν θα μπήκες καν στον κόπο. Πιθανόν στιγμιαία να σου πέρασε από το μυαλό, αλλά είμαι σίγουρη ότι το κατέστειλες με συνοπτικές διαδικασίες. Βλέπεις είναι εκείνη η βεβαιότητά σου ότι έχεις πάντοτε δίκιο και αποκλείεται εσύ να σφάλεις. Ίσως πάλι η περίφημη αυλή με τους υπηκόους σου να σε βοήθησαν να χρυσώσεις το χάπι λιγουλάκι παραπάνω, οπότε επιβεβαιώθηκες τρανά για άλλη μια φορά. Ίσως, ίσως και πάλι ίσως το πρόβλημα να ήταν τελικά ότι δεν μπορείς να αγαπήσεις κάποιον άλλον πέρα από τον εαυτό σου, ότι προφανώς φοβάσαι να ανοιχτείς και να αφεθείς να δείξεις το πραγματικό σου πρόσωπο, ίσως πάλι να βολεύεσαι σε καταστάσεις και ανθρώπους και να μην θες να πολύ προσπαθήσεις.

Πάντως οφείλω να σε ενημερώσω, σίγουρα θα βρεις άλλη ομορφότερη από εμένα, ίσως πιο μικρή, πιο ψηλή, πιο νέα, με τέλειο πρόσωπο και σωστές αναλογίες. Ίσως πιο έξυπνη και πιο ευγενική. Ίσως σου κάνει τα χατίρια, ίσως και να επικοινωνείτε πιο πολύ. Ίσως και να είναι αυτό που πραγματικά αναζητείς. Ίσως… σίγουρα όμως δεν θα είμαι εγώ!

Αν τυχόν σε ρωτήσουν για μένα, μην μπεις στον κόπο να θυμηθείς ότι σε αγάπησα πολύ. Ούτε ότι έβλεπα όλο εκείνο το σκοτάδι μέσα σου και το αγκάλιαζα για να το φέρω σιγά σιγά στο φως, σαν να κρατούσα τον πιο πολύτιμο λίθο ανάμεσα στα χέρια μου, «την ψυχή σου». Ούτε επίσης ότι σε αγάπησα τόσο πολύ, παρά αυτό που ήσουν. Προσπάθησα με κάθε τρόπο να πάρω όλη τη λύπη και τη στεναχώρια από μέσα σου. Αλλά ούτε και ότι σε αγάπησα αγνά και αληθινά, χωρίς συμφέρον, βόλεμα και βλέψεις. Σε αντίθεση με εσένα, σε όλη την πορεία μας παρέμεινα, γνήσια και ειλικρινής.

Τόλμα λοιπόν για μια τελευταία φορά και κοίτα με στα μάτια. Πες μου για σήμερα ένα ψεύτικο «σ’ αγαπώ», αφού αυτό βολεύει. Πάρε αγκαλιά τη νύχτα τον εγωισμό σου και κοιμηθείτε αγκαλίτσα. Εγώ πάντως θα σου πω ένα ειλικρινές, αγνό «Σε αγαπώ» για σήμερα, για τώρα. Από αύριο θα επιλέξω να ξεχάσω! Και εσύ θα αρχίσεις να θυμάσαι! Να ‘ξερες πόσο κρότο κάνει όταν πέφτει κάποιος στα μάτια σου…

Stella

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks