-
Αρχική > Πολιτισμός > Παλιές φωτογραφίες

Παλιές φωτογραφίες

“Περίμενες το επισκεπτήριο για να δεις τους γονείς σου” είναι ο τίτλος άρθρου αναφερόμενου στις παιδουπόλεις στην Καθημερινή 13/8/2023 κι η Αθηνά, ένα από τα παιδιά που έζησαν εκεί(στην “Αγία Ελένη” στα Γιάννενα από το 1971 ως το 1981) , ψάχνει τη Σπυριδούλα από την Καστοριά-δημοσιεύω το σχετικό απόσπασμα μήπως και τη βοηθήσουμε να τη βρει:
“(…)Για την Αθηνά, εκείνες οι ημέρες, του επισκεπτηρίου ήταν οι χειρότερές της. Εβλεπε τους γονείς που είχαν αφήσει τα παιδιά τους λόγω αντικειμενικών δυσκολιών να έρχονται να τα δουν και την έπιανε το παράπονο. Οι δικοί της γονείς είχαν έρθει μόνο δύο φορές όλα αυτά τα χρόνια. Θυμάται όμως με συγκίνηση τη συγκάτοικό της, τη Σπυριδούλα από την Καστοριά, να μπαίνει στον θάλαμό τους με τσάντες στα χέρια, γεμάτες πίτες, γλυκά και βρασμένες γλυκοπατάτες που ήξερε πως της αρέσουν. «Αθηνούλα μου, είπα στη μαμά μου να μου κάνει περισσότερες, για να τις μοιραστούμε», της έλεγε τρυφερά.
«Εχω προσπαθήσει να εντοπίσω τη Σπυριδούλα, αλλά δεν τα έχω καταφέρει», είπε η Αθηνά στην παρέα (…)”.
“Η Αθηνά έφθασε στην παιδούπολη με τον αδερφό της (η ίδια αριστερά του) το 1971, σε ηλικία 5 ετών” είναι η λεζάντα της φωτογραφίας, πάλι από την Καθημερινή.
Για να δούμε θα καταφέρουμε κάτι; (

Σόνια Ευθυμιάδου

Top
Enable Notifications OK No thanks