-
Αρχική > Ελλάδα > Oι φόροι που πρέπει να πληρωθούν μέχρι τέλος του μήνα

Oι φόροι που πρέπει να πληρωθούν μέχρι τέλος του μήνα

Δύσκολος μήνας είναι για τους φορολογούμενος ο Αύγουστος. Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του μήνα υπάρχουν αρκετές υποχρεώσεις, να εισπραχτούν από το υπουργείο Οικονομικών.

Περί το 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό θα πρέπει να πληρώσουν έως τις 31 Αυγούστου τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, η οποία θα είναι διπλή για όσους είχαν υποβάλει από τον προηγούμενο μήνα τη φορολογική τους δήλωση και δεν κατέβαλαν την πρώτη δόση στο τέλος Ιουλίου.

Ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται σε 8 δόσεις, έως τέλη Φεβρουαρίου, ενώ η παροχή έκπτωσης 3% έχει χαθεί για όσους δεν υπέβαλαν τη δήλωσή τους μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Στα τέλη του μήνα εκπνέουν, επίσης, οι προθεσμίες για τη δήλωση μισθωτηρίων καθώς και για την υποβολή ένστασης για το τέλος επιτηδεύματος. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν μέχρι την Πέμπτη την τέταρτη δόση του φετινού λογαριασμού του ΕΝΦΙΑ. Η οφειλή για του φόρου ακινήτων εξοφλείται σε δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία να καταβάλλεται στις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να εξαιρεθούν από την πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ενώ αύξησαν τις θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης το 2022, δεν έλαβαν από την ΑΑΔΕ το ηλεκτρονικό μήνυμα ότι απαλλάσσονται. Όσοι δεν έλαβαν το email της ΑΑΔΕ θα πρέπει να υποβάλουν ένσταση μέχρι την Παρασκευή 28 Αυγούστου.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks