Τσιζκέικ σκέτο κόλαση, λαχταριστό, εύκολο και έτοιμο σε 10 λεπτά, χωρίς ψήσιμο. Πάγωσε το και βάλτε όποια σάλτσα σας αρέσει. Εγώ έβαλα γλυκό του κουταλιού φράουλα.Καλό απόγευμα σε όλη την ομάδα!!!
Υλικά:Για τη βάση.
250γρ .μπισκότα digestive( ή όποιο μπισκότο σας αρέσει)
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.Για την κρέμα:
250γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
60 γρ. ζάχαρη άχνη,60γρ.κρυσταλλική ζάχαρη
500 γρ. τυρί κρέμα
1κ.σούπας χυμό λεμονιού
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με το Multi προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα να έχει την υφή βρεγμένης άμμου. Σε φόρμα 20 εκ.στρώνουμε το μίγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι και στο ψυγείο να παγώσει. Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού: Με μίξερ χειρός χτυπάμε, στη μεσαία ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και την κρυσταλλική ζάχαρη, ώσπου να αποκτήσει παχύρρευστη υφή. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώνουμε με κουτάλι την κρέμα τυριού πάνω στο κρύο μπισκότο και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για να παγώσει. Μετά από 2 ώρες βάλε πάνω όποια σάλτσα σου αρέσει.
Eleftheria Chondrou