-
Αρχική > Ελλάδα > Κακοκαιρία: Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει καταιγίδες, χαλάζι, πτώση θερμοκρασίας -Ποιες περιοχές θα πληγούν σήμερα

Κακοκαιρία: Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει καταιγίδες, χαλάζι, πτώση θερμοκρασίας -Ποιες περιοχές θα πληγούν σήμερα

Ριζική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από σήμερα ως αποτέλεσμα της «ψυχρής λίμνης» που καταφθάνει στη χώρα και φέρνει βροχές και καταιγίδες. Ολες οι πληροφορίες για την κακοκαιρία.

Χθες συνεδρίασε το συντονιστικό της Πολιτικής Γραμματείας και θα συνεδριάσει και σήμερα. Οπως έγινε γνωστό υπάρχει ανοιχτή γραμμή με τις περιφέρειες που θα πληγούν ενώ θα γίνει και προληπτική ενεργοποίηση του 112 όπου κριθεί σκόπιμο.

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν αργά το απόγευμα της Δευτέρας, προς βράδυ. Θα πλήξουν την περιοχή του Ιονίου από Λευκάδα και νοτιότερα, τη Δυτική Πελοπόννησο, την Κεντρική Μακεδονία, ιδιαίτερα Κατερίνη, Θεσσαλία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Η Αττική φαίνεται ότι δεν θα επηρεαστεί.

Το φαινόμενο αναμένεται να χτυπήσει με σφοδρές βροχές και καταιγίδες (κατηγορίας 5) τις επόμενες ημέρες.

Πού υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών, το έκτακτο της ΕΜΥ
Για τον λόγο αυτό η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με αυτό:

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει από σήμερα Δευτέρα 4-9-2023 έως την Τετάρτη 6-9-2023.

Κύρια χαρακτηριστικά της οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η βόρεια Εύβοια και η Πελοπόννησος.

<p>Πηγή: <a target=”_blank”

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks