Υλικά:
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου +50γρ βιταμ
(χρησιμοποίησα βούτυρο ΦΛΩΡΑ )
2 κσ. ηλιέλαιο
120 γρ. άχνη ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 βανίλιες στικ
1/2 κγ. μπεϊκιν πάουντερ
2 κσ. κορν φλάουρ
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου (κοσκινισμένο)
Εγώ πρόσθεσα μισή πρέζα αλάτι
Τρούφα σοκολάτας
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν αρκετά.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο ,το ασπράδι του αυγού, τις βανίλιες,το αλάτι και χτυπάμε να ενσωματωθούν.
Συμπληρώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι πορεί να μην το χρειαστεί όλο να μην κολλάει στα χέρια), το μπεϊκιν πάουντερ,το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
σχηματίζουμε τα μπισκότα και σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
Με το δάχτυλο κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα στο κέντρο κάθε μπισκότου και βάζουμε λίγη τρούφα. Μπορούμε να βάλουμε και μαρμελάδα Η κάνουμε σχέδια
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 18 20λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας και το μέγεθος του μπισκότου.
Eleftheria Chondrou