-
Αρχική > Ελλάδα > Αποκτήνωση στον Πειραιά: Μέλη του πληρώματος έσπρωξαν 36χρονο από τον καταπέλτη & πνίγηκε (βίντεο)

Αποκτήνωση στον Πειραιά: Μέλη του πληρώματος έσπρωξαν 36χρονο από τον καταπέλτη & πνίγηκε (βίντεο)

Αποκτήνωση στον Πειραιά: Μέλη του πληρώματος έσπρωξαν 36χρονο από τον καταπέλτη & πνίγηκε (βίντεο)

Δεν υπάρχουν λόγια για τα όσα συμβαίνουν στο μεγαλύτερο λιμάνι τις χώρας, τον Πειραιά. Όλα, ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας, ηλικίας 36 ετών, προσπάθησε να εισέλθει στο πλοίο της γραμμής που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο, αλλά πνίγηκε στη θάλασσα κάτω από τον καταπέλτη του πλοίου που ήταν έτοιμο να αναχωρήσει.

Ωστόσο, σε βίντεο που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου προκαλώντας αποτροπιασμό, όπως φαίνεται, δύο άνδρες του πληρώματος του πλοίου διαπληκτίζονται μαζί του, με αποτέλεσμα την πτώση του 36χρονου στη θάλασσα.

Παρ’ ότι το Blue Horizon αναχώρησε κανονικά με προορισμό το Ηράκλειο, επέστρεψε στον Πειραιά, προκειμένου να προχωρήσουν τόσο η διαδικασία της προανάκρισης για το τραγικό συμβάν, όσο και οι πρώτες καταθέσεις.

 

 

 

Συνελήφθησαν καπετάνιος & τρία μέλη του πληρώματος

Από τα μεγάφωνα του πλοίου, έγινε και μια ανακοίνωση που προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα και  έριχνε ευθύνες στον 36χρονο. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση : «Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Ενώ, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες έχει συλληφθεί ο καπετάνιος, ο αξιωματικός καταστρώματος και τα δύο μέλη του πληρώματος που έσπρωξαν τον άτυχο 36χρονο.

Τέλος, στελέχη του Λιμενικού Σώματος έχουν αναλάβει την υπόθεση, ενώ, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά έχει αναλάβει την προανάκριση για την υπόθεση.

Η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

Απών το λιμενικό από το σημείο

 

Εδώ, να αναφέρουμε και τις ευθύνες που έχει το λιμενικό στο συγκεκριμένο θέμα, συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους κανονισμούς σε κάθε απόπλου πλοίου θα πρέπει να βρίσκονται στελέχη του λιμενικού, κάτι που στα video, που κυκλοφορούν δεν φαίνονται κάπου, ή είχαν αποχωρήσει από το σημείο που έγινε το συμβάν, κάτι που είναι εγκληματικό από την στιγμή που δεν έχει σηκωθεί ο καταπέλτης του πλοίου, αλλά και τις ευθύνες που υπάρχουν από την στιγμή που το πλοίο αποχώρησε κανονικά και γύρισε μετά από δημοσιεύματα που υπήρξαν, κάτι που δείχνει ότι το λιμενικό άργησε να ενημερωθεί.

Τέλος, παραθέτουμε την σύμβαση του SOLAS, που αναφέρει στο Κεφάλαιο V – Ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, την υποχρέωση για όλους τους πλοιάρχους να προσφέρουν βοήθεια σε όσους βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου, καθώς και να διαχειρίζονται τα μηνύματα διάσωσης με συγκεκριμένες απαιτήσεις. 

Κάτι που στο μεγαλύτερο λιμάνι τις χώρας δεν έγινε ποτέ.

Μήνυμα Βαρβιτσιώτη: Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό

Σε μήνυμά του μέσω του twitter ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά και τονίζει πως «γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών»

Συγκλονισμένη η Attica Group

Σε ανακοίνωση της η διαχειρίστρια εταιρία του πλοίου κάνει λόγω για ένα τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρο στον λιμάνι του Πειραιά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.
Καλλιθέα, 6 Σεπτεμβρίου 2023

https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/apoktinosi-ston-peiraia-meli-pliromatos-esproxan-36chrono-apo-ton-katapelti-amp-pnigike-vinteo/

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks