ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
81⁄2 φλιτζάνι αλεύρι(1,1kg)
1.7 κούπα χλιαρό νερό 400 ml
1.7 κούπα γιαούρτι 400ml
1 κουταλάκι αλάτι
1 πακέτο ξηρή στιγμιαία μαγιά 10 γρ.
3 κουταλιές φυτικό έλαιο
1⁄2 κούπες βούτυρο 60 γρ.
ΜΕΘΟΔΟΣ
Ανακατεύουμε γιαούρτι και νερό μαζί.
Ανακατεύουμε στο αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.
Όταν έχετε αποκτήσει μια εκλεκτή ζύμη, επικάλυψε την με λάδι, και σκεπάστε
με διαφανές υλικό
Αφήνουμε τη ζύμη για 15 λεπτά σε στεγνό και ζεστό μέρος.
Αφού μπει η ζύμη, λαδώστε τα χέρια σας, χωρίστε τη ζύμη από το τηγάνι.
Χωρίστε το σε οκτώ μπάλες.
Ζυμώστε τις μπάλες και αφήστε να σταθείτε για 15 λεπτά.
Τυλίξτε κάθε μπάλα ζύμης σε κύκλο και ψήστε σε θερμαινόμενο τηγάνι.
Όσο το ψωμί είναι ζεστό, επικάλυψε το με βούτυρο.