-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Νίκος Παναγιωτίδης : Η αγάπη μου για τον τόπο μας ,μαζί  και με την εμπειρία μου από την τριαντάχρονη  επιχειρηματική μου πορεία με οδήγησαν να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές 

Νίκος Παναγιωτίδης : Η αγάπη μου για τον τόπο μας ,μαζί  και με την εμπειρία μου από την τριαντάχρονη  επιχειρηματική μου πορεία με οδήγησαν να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές 

Για τους στόχους του και για το όραμα του ώστε  να πάει η Καστοριά  με τις  τόσες ομορφιές που την περιβάλουν , εκεί που τις αξίζει , καθώς επίσης για το  στοιχείο εκείνο που του έδωσε το έναυσμα να συμμετέχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και συγκεκριμένα με τον συνδυασμό ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,  αναφέρθηκε σε μια αποκλειστική συνέντευξη  που παραχώρησε στο kastoria 365 ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παναγιωτίδης.

Συνέντευξη θεοδώρα Κωτσοπούλου

Ποια ήταν τα κίνητρά σας  για να συμμετέχετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Κ Κωτσοπούλου σας  ευχαριστώ καταρχήν για την δυνατότητα που μου δίνεται  μέσα από το φιλόξενο σάιτ σας kastoria 365 , να εκφράσω τις απόψεις μου για τον Δήμο Καστοριάς.

.Είναι η πρώτη φορά που θέτω τον εαυτό μου σε μια εκλογική αναμέτρηση. Αυτό από μόνο του αποτελεί πρόκληση για έμενα, την οποία και αποδέχομαι με μεγάλη χαρά, μιας και όλη μου η ζωή είναι γεμάτη από προκλήσεις.

Ανεξαρτήτως των προθέσεων των ανθρώπων της υφιστάμενης δημοτικής αρχής,τις οποίες σε πρώτο επίπεδο δεν θα αμφισβητήσω, νιώθω ότι η διαφορετική προσέγγιση στην επίλυση των προβλημάτων που έχω, μπορεί αποδεδειγμένα να οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν υποστηρίζω την λογιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου, ο οποίος είναι κυρίως οι άνθρωποί του και όχι οι αριθμοί. Ηχάραξη «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ με όραμα και σχέδιο» είναι αυτό που σήμερα λείπει από τον δήμο μας.

Η αγάπη μου για τον τόπο μας είναι αδιαπραγμάτευτη και μαζί με την εμπειρία που έχω αποκτήσει στην τριαντάχρονη και πλέον επιχειρηματική μου πορεία, δραστηριοποιούμενος στον κλάδο της γουνοποιίας, σε αυτόν της ψυχαγωγίας και της εμπορίας αυτοκινήτων,  όντας ιδιοκτήτης γουνοποιητικών επιχειρήσεων, κέντρων  διασκέδασης και ψυχαγωγίας,(ΟΝΑΡ –ΡΕΞ ), αντιπροσωπειών  αυτοκίνητων(CITROEN, SKODA, CRYSLE&JEEP), είναι βέβαιο ότι μπορώ να προσφέρω στο δήμο μας.

Για ποιο λόγο επιλέξατε τον συγκεκριμένο συνδυασμό και όχι κάποιον άλλο.

 

Η επιλογή του συνδυασμού οφείλεται κατά πρώτον στον άνθρωπο που ηγείται αυτού.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο κ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ διαθέτει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος δήμαρχος Καστοριάς. Γνώσεις αυτοδιοίκησης,μέσα από την εμπειρία του ως εκτελεστικός  γραμματέας  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αδιαπραγμάτευτο ήθος, μακροχρόνια πορεία  στην διοίκηση και βεβαίως όραμα και αγάπη για τον Δήμο μας.

Κατά δεύτερον στους  ανθρώπους του συνδυασμού .Εύκολα κάποιος αντιλαμβάνεται ότι ο  συνδυασμός μας «ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» πλαισιώνεται από πλήθος  ικανών και αξιόλογων ανθρώπων, έτοιμων, εφόσον οι ψηφοφόροι το επιλέξουν, να προσφέρουν τα μέγιστα στον Δήμο μας.

 

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του τόπου μας.

 

Όπως προανέφερα το βασικό πρόβλημα του δήμου μας είναι η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού. Είναι αυτό που λείπει από την σημερινή δημοτική αρχή.Η ομορφιά και η μοναδικότητα που απλόχερα χαρίστηκε στην πόλη μας περιορίζεται από την εσωστρεφή και κοντόφθαλμη αντιμετώπιση των  προβλημάτων. Αρνούμαι να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι ο δήμος είναι απλά ο διαχειριστής των εσόδων και των εξόδων του. Αρνούμαι  να μην υπάρχει όραμα, σχέδιο του ποιοι είμαστε,ποια τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα,  πού θέλουμε  να πάμε ως τόπος και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το πετύχουμε.

Με σχέδιο και επιμονή θα πρέπει να επιδιώκουμε ,σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την βουλευτή του νομού, τη στήριξη της  κεντρικής  διοίκησης  του κράτους,  ώστε  να  δημιουργηθούν  στον τόπο μας  οι συνθήκες και οι υποδομές εκείνες  που μας αναλογούν και που μας επιτρέπουν να προσφέρουμε ως Δήμος τα μέγιστα στην προσέλκυση νέων ιδιωτικών  επενδύσεων. Πρέπει ο δήμος να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς ώστε  να αναστρέψουμε την φθίνουσα πορεία του που στερεί τον τόπο μας από τα παιδιά μας.

Όλα τα παραπάνω με δύο απαράβατους όρους.Τον σεβασμό στο περιβάλλον και την απορρόφηση ντόπιου εργατικού δυναμικού.

 

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας ως συνδυασμός αν εκλεγεί τε.

 

Επιγραμματικά θα σας αναφέρω κάποια:

Ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών του Δήμου Καστοριάς  και της ιδιαίτερης  ταυτότητας του, μέσα από την αξιοποίηση του απαράμιλλου κάλλους, φυσικού της περιβάλλοντος.

Προώθηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, σε συνεργασία με τους αρμοδίους φορείς, κάνοντας  χρήση όλων των εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων.

Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού(φυσιολατρικός ,συνεδριακός, πολιτιστικός ,θρησκευτικός).

Ενίσχυση  των υπαρχόντων δόμων και δημιουργία νέων  που προάγουν την κοινωνική συνοχή και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.  Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ειδικά σχολεία , δομές ΑΜΕΑ, τα  ΚΑΠΗ, το γηροκομείο  και τα κοινωνικά  παντοπωλεία, θα έχουν την αμέριστη στήριξη μας.

Ανέγερση πνευματικού κέντρου, κολυμβητήριου, συνεδριακού κέντρου.

Νέο κοιμητήριο.

Στενή και ουσιαστική συνεργασία με τα τμήματα του πανεπιστημίου της πόλης σε θέματα ανάπτυξης και προβολής του τόπου.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι ο συνδυασμός μας «Αλλαγή Τώρα με Στρατηγική» με επικεφαλής τον κ. Γρήγορη Γρηγοριάδη, διαθέτει τόσο το ανθρώπινο δυναμικό, όσο και τη θέληση και τις ικανότητες να υλοποιήσει το όραμα μας!!

Σας ευχαριστώ και πάλι.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks